Herkullisen ateriakokonaisuuden saat kun valmistat
alkuruoaksi täyteläistä kasvissosekeittoa ja pääruoaksi mureaa
lihavuokaa.
Alkuruoka:
SAMETTINEN
KEITTO
noin
700 g munakoisoja
1
porkkana
1
palsternakka
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl tomaattipyreetä
1
litra kasvislientä
timjamia
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
2
dl kermaa
Lämmitä
uuni 180 asteeseen. Halkaise munakoisot pitkittäin. Kuori porkkana
ja palsternakka, halkaise ne myös pitkittäin. Laita kasvikset
uunipellille ja pirskottele päälle vähän öljyä. Laita pelti
uuniin noin 30 minuutiksi. (Jos teet myös lihavuokaa voit laittaa
kasvikset yhtä aikaa kypsymään uuniin.) Ota kasvikset pois uunista
kun ne ovat sopivasti pehmenneet ja munakoison kuori lähtee
vetämällä irti. Paloittele munakoisot, porkkana ja palsternakka.
Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota kattilassa
sipuli ja valkosipuli. Lisää mukaan paloitellut kasvikset,
tomaattipyree, kasvisliemi ja mausteet. Keitä noin
puoli tuntia. Soseuta keitto. Lisää mukaan vielä kerma ja kuumenna
keitto.
Pääruoka:
MUREA
LIHAVUOKA
noin
600 g luutonta naudanlihaa
3
rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
myllystä
suolaa
10
pientä salottisipulia
2
porkkanaa
3
kokonaista valkosipulinkynttä
noin 4 dl vahvaa lihalientä
noin 4 dl vahvaa lihalientä
Pinnalle:
noin
6 keitettyä perunaa
25
g voita
1
valkosipulinkynsi
persiljaa
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuutioi liha, kuori kokonaiset salottisipulit ja valkosipulinkynnet, paloittele porkkanat. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele lihapaloja jauhoissa. Kuullota salottisipulit ja valkosipulinkynnet voin ja öljyn seoksessa. Siirrä sipulit uunivuokaan. Laita pannulle porkkanat, kuullota hetki ja siirrä vuokaan. Paista lihat parissa erässä ja siirrä ne uunivuokaan. Lisää lihaliemi vuokaan. Peitä uunivuoka foliolla ja laita uuniin noin tunniksi eli kunnes liha on jo melko mureaa, (kypsymisaikaan vaikuttaa se mitä lihaa käytät). Viipaloi perunat. Hienonna valkosipulinkynsi. Laita pieneen kattilaan voi ja valkosipuli, sulata voi. Ota vuoka uunista ja poista folio. Lado perunat vuokaan ja kaada perunoiden päälle sulatettu voi. Laita vuoka uuniin vielä noin 30 minuutiksi. Silppua persiljaa valmiin ruoan pinnalle.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuutioi liha, kuori kokonaiset salottisipulit ja valkosipulinkynnet, paloittele porkkanat. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele lihapaloja jauhoissa. Kuullota salottisipulit ja valkosipulinkynnet voin ja öljyn seoksessa. Siirrä sipulit uunivuokaan. Laita pannulle porkkanat, kuullota hetki ja siirrä vuokaan. Paista lihat parissa erässä ja siirrä ne uunivuokaan. Lisää lihaliemi vuokaan. Peitä uunivuoka foliolla ja laita uuniin noin tunniksi eli kunnes liha on jo melko mureaa, (kypsymisaikaan vaikuttaa se mitä lihaa käytät). Viipaloi perunat. Hienonna valkosipulinkynsi. Laita pieneen kattilaan voi ja valkosipuli, sulata voi. Ota vuoka uunista ja poista folio. Lado perunat vuokaan ja kaada perunoiden päälle sulatettu voi. Laita vuoka uuniin vielä noin 30 minuutiksi. Silppua persiljaa valmiin ruoan pinnalle.
Tuo keitto varsinkin kuullostaa avian tosi ihanalta! Rakastan munakoisoa ja keittoja - tämä menee heti kirjanmerkkeihin!
VastaaPoistaKiva kuulla, munakoiso on myös oma suosikkini.
Poista