Mustikkainen
kerrosherkku on terveellinen ja raikas välipala, voit valmistaa
herkun etukäteen kokoamista vaille valmiiksi.
MUSTIKKAHERKKU
400
g mustikoita
noin
1 rkl hunajaa
noin
1 rkl öljyä
100
g kaurahiutaleita
2
rkl mantelilastuja
2
rkl auringonkukansiemeniä
2
rkl kurpitsansiemeniä
2
rkl hunajaa
4
dl maustamatonta jogurttia
Koristeluun:
pistaasipähkinöitä
mustikoita
Laita
mustikat kattilaan, mausta hunajalla makusi mukaan. Kuumenna mustikat
kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Jäähdytä
mustikkasose. Kuumenna öljy pannulla, lisää kaurahiutaleet,
mantelilastut, siemenet ja hunaja. Sekoittele seosta pannulla kunnes
seos saa rapeutta ja kaunista väriä. Kumoa kaurahiutaleseos
leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Kokoa mustikkasosetta,
jogurttia ja kauraseosta kerroksittain annoskulhoihin tai laseihin.
Koristele annokset muutamalla pistaasipähkinällä ja tuoreella
mustikalla. Tällä reseptillä tulee noin 4 annosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti