Tänään
oli Sauvon Elopäiville saapunut väkeä sankoin joukoin. Näin
paljon väkeä näkee Sauvossa vain kerran vuodessa.
Ostimme
markkinoilta rasian vihreitä chilejä paikalliselta
luomuviljelijältä. Pakkauksen päällä ei ollut merkintää
tulisuudesta eikä lajista. Chilit olivat sen verran isoja, että
arvelimme niiden olevan aika mietoja ja soveltuvan hyvin
täytettäviksi. Kotona makutesti osoitti, että chilit olivat
keskenään hyvin erivahvuisia. Chileistä tuli täytteineen
kuitenkin niin hyviä, että ne saivat runsaasti kehuja
ruokapöydässä. Chilien kaveriksi sopivat erittäin hyvin
broilerivartaat ja yksinkertainen caprin salaatti.
TÄYTETYT
CHILIT
mietoja isoja vihreitä
chilejä
Täyte:
maustamatonta tuorejuustoa
aurinkokuivattuja
tomaatteja silputtuna
tuoreita
yrttejä
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Tee
viilto chilien kylkeen, poista siemenet. Sekoita täytteen ainekset
ja täytä pikkulusikalla chilit. Nosta chilit grilliin ehjä puoli
alaspäin. Grillaa hetki, että chilit saavat väriä. Nosta täytetyt
chilit folion päälle ettei täyte valu grilliin ja anna kuumentua
vielä kunnolla.
CAPRIN
SALAATTI
kypsiä
tomaatteja
mozzarellaa
basilikaa
timjamia
oliiviöljyä
Leikkaa
tomaatit ja mozzarella viipaleiksi. Lado lautaselle vuorotellen,
ripottele pinnalle yrtit ja lorauta päälle öljyä.
BROILERIVARTAAT
broilerifileitä
Marinadi:
öljyä
sitruunamehua
soijakastiketta
mangochutneyta
savustettua
paprikajauhetta
jeeraa
eli juustokuminaa
itsetehtyä
curryjauhetta
Leikkaa
broilerit suikaleiksi ja laita marinoitumaan pariksi tunniksi.
Pujottele vartaisiin ja grillaa kypsäksi.
Herkullisen näköisiä nuo täytetyt chilit :)
VastaaPoista