Eilen
ei satanut niin paljon kuin edellisinä päivinä. Ajattelin, että
nyt on hyvä hetki lähteä etsimään sieniä. Elokuun runsaat
sateet olivatkin tehneet tehtävänsä. Löytyi mukavasti keltaisia
ihanuuksia jo hyvän kokoisiksi kasvaneina. Keräsin hymyssä suin
tämän vuoden ensimmäisen kantarellisaaliini. Metsässä mietin,
että risotossa miedon makuiset kantarellit pääsevät oikeuksiinsa.
Ja tässä helppo resepti.
KANTARELLIRISOTTO
voita
paistamiseen
noin
1 litra kantarelleja
1 sipuli silputtuna
350 g risottoriisiä
1 litra lämmintä kasvislientä
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
nokare voita
70 g parmesaanijuustoa raasteena
Paista
kantarellit, nosta sienet sivuun odottamaan. Kuullota sipuli. Lisää
riisi kattilaan ja sekoittele minuutin ajan. Kaada joukkoon pari
kauhallista lientä, anna nesteen imeytyä riisiin välillä
sekoitellen. Lisää uutta lientä kauhallinen kerrallaan kunnes
kaikki liemi on käytetty. Lisää lopuksi voinokare, juustoraaste ja
paistetut kantarellit. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti