keskiviikko 27. elokuuta 2014

ERILAINEN PIZZA (tomaattiallergiselle sopiva)


Idea tomaattiallergiselle sopivasta pizzasta syntyi hetkessä, kun viikonlopulta jäi oranssia pastakastiketta. Pastakastikkeen olin tehnyt porkkanoista, sipulista, palsternakasta ja omenasta. Pizzan täytteiksi päätin laittaa savukalaa, paahdettua paprikaa ja valkosipulia, kesäkurpitsaa ja vuohenmaitojuustoa. Pizzasta tulikin kivasti erilaista ja todella hyvää. Alla ohje valkosipulien ja paprikoiden paahtamiseen sekä oranssin pizzakastikkeen ja pizzapohjan reseptit neljää pizzaa varten. Paista pizzoja yksi kerrallaan 250 asteessa vajaa 10 minuuttia. 




PIZZAN TÄYTTEET
oranssia pizzakastiketta
savustettua kalaa
paahdettua paprikaa
paahdettua valkosipulia
kesäkurpitsaa ohueksi viipaloituna ja paistettuna
vuohenmaitojuustoa


VALKOSIPULIN JA PAPRIKAN PAAHTAMINEN
Leikkaa kokonaisista valkosipuleista kannat pois ja sivele leikkauspinta öljyllä. Paloittele paprikat. Laita valkosipulit ja paprikat uuniin 200 asteeseen noin 45 minuutiksi. Valkosipulin kynnet pehmenevät ja ne on helppo puristaa pois kuoresta. Paprika pehmenee niin, että kuori irtoaa.

ORANSSI PIZZAKASTIKE
öljyä
2 porkkanaa
pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
pieni palsternakka
pieni omena
noin 3 dl kasvislientä
0,5 tl kurkumaa
timjamia
savustettua chiliä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
1 rkl sitruunamehua
tuoreita yrttejä

Kuori ja pilko kasvikset. Kuumenna öljyä kattilassa. Laita kasvikset ja kurkuma kattilaan. Kuullota kasviksia hetki. Lisää liemi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kunnes ainekset ovat pehmeitä. Soseuta. Lisää lopuksi vielä sitruunamehua, tuoreita yrttejä ja loraus öljyä.

PIZZAPOHJA
5 g hiivaa
0,5 tl sokeria
2,5 dl kylmää vettä
1 rkl öljyä
6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Liuota hiiva pieneen määrään vettä, lisää sokeri, öljy ja loppu vesi. Sekoita joukkoon 4 dl jauhoja vähän kerrallaan. Käytä vaivaamiseen konetta ja anna sen käydä noin 5 minuuttia. Sammuta kone ja anna taikinan levätä 20 minuuttia. Lisää taikinaan suola ja loput jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla hyvin. Jaa taikina neljään osaan ja leivo ne pyöreiksi pizzapohjiksi. Taikinasta tulee 4 pyöreää pizzaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti