Tykkään tehdä ja syödä lasagnea.
Niin helppoa ja hyvää. Siksi ihmettelenkin nyt, etten ole aiemmin
laittanut blogiini lasagnereseptiä. Olen kai pitänyt sitä liian
tavallisena ja yksinkertaisena. Lasagne on meillä hyvin yleistä
arkiruokaa, koska kaikki pitävät siitä. Tässä tämä
luottoresepti nyt vihdoinkin tulee.
LASAGNE
noin 12 - 16 kpl lasagnelevyjä
Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
500 g tomaattimurskaa
2 dl lihalientä
timjamia
oreganoa
basilikaa
pari tippaa tabascoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Juustokastike:
pari nokaretta margariinia tai voita
0,5 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
noin 200 g emmentaljuustoa (tai
kermajuustoa) raastettuna
viherpippuria
muskottipähkinää raastettuna
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
juustoraastetta
Jauhelihakastike: Ruskista jauheliha ja
kuullota sipuli, lisää tomaattimurska, lihaliemi ja mausteet anna
hautua noin 10 - 15 minuuttia. Juustokastike: Sulata rasva, lisää jauhot
ja sekoita hyvin. Lisää vähitellen maito, kuumenna kiehuvaksi
samalla sekoitellen. Lisää juustoraaste ja anna juuston sulaa
hyvin. Kokoa lasagne kerroksittain suorakaiteen muotoiseen
uunivuokaan. Laita ensin alimmaksi ohut kerros jauhelihakastiketta
sitten lasagnelevyjä vieri viereen. Levyjen päälle kerros
jauhelihaa ja juustokastiketta, toista kerroksia niin kauan kuin
kastikkeita riittää. Annoksesta tulee noin kolme tai neljä
lasagnelevykerrosta vuoan koosta riippuen. Päällimmäiseksi vielä
molempia kastikkeita. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraastetta.
Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Mausteita voi muunnella fiiliksen
mukaan. Juustoraasteeseen voi käyttää lähes mitä tahansa
kaappiin jäänyttä juustonkannikkaa. Homejuustoakin voi sujauttaa
sekaan jos haluaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti