keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

TAVALLINEN TAIVAALLINEN LASAGNE


Tykkään tehdä ja syödä lasagnea. Niin helppoa ja hyvää. Siksi ihmettelenkin nyt, etten ole aiemmin laittanut blogiini lasagnereseptiä. Olen kai pitänyt sitä liian tavallisena ja yksinkertaisena. Lasagne on meillä hyvin yleistä arkiruokaa, koska kaikki pitävät siitä. Tässä tämä luottoresepti nyt vihdoinkin tulee.


LASAGNE
noin 12 - 16 kpl lasagnelevyjä
Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
500 g tomaattimurskaa
2 dl lihalientä
timjamia
oreganoa
basilikaa
pari tippaa tabascoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Juustokastike:
pari nokaretta margariinia tai voita
0,5 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
noin 200 g emmentaljuustoa (tai kermajuustoa) raastettuna
viherpippuria
muskottipähkinää raastettuna
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
juustoraastetta

Jauhelihakastike: Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli, lisää tomaattimurska, lihaliemi ja mausteet anna hautua noin 10 - 15 minuuttia. Juustokastike: Sulata rasva, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vähitellen maito, kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen. Lisää juustoraaste ja anna juuston sulaa hyvin. Kokoa lasagne kerroksittain suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Laita ensin alimmaksi ohut kerros jauhelihakastiketta sitten lasagnelevyjä vieri viereen. Levyjen päälle kerros jauhelihaa ja juustokastiketta, toista kerroksia niin kauan kuin kastikkeita riittää. Annoksesta tulee noin kolme tai neljä lasagnelevykerrosta vuoan koosta riippuen. Päällimmäiseksi vielä molempia kastikkeita. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Mausteita voi muunnella fiiliksen mukaan. Juustoraasteeseen voi käyttää lähes mitä tahansa kaappiin jäänyttä juustonkannikkaa. Homejuustoakin voi sujauttaa sekaan jos haluaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti