Sää suorastaan vaatii grillaamaan. Niin kaunista ja aurinkoista, eikä edes tuule kovin paljon. Miksi odottaa enää, kun on täydellinen grillaussää.
JUUSTOKASVISNYYTIT
150 g fetajuustoa kuutioina
150 g purjoa renkaina
200 g kesäkurpitsaa kuutioina
200 g paprikaa kuutioina
200 g herkkusieniä viipaleina
200 g kirsikkatomaatteja
2 lehtisellerin vartta pieninä paloina
puolikas tuore mango kuutioina
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
timjamia
basilikaa
oreganoa
kokonaisia rosepippureita
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Jaa ainekset kuudelle foliopalalle,
ripottele päälle mausteita. Sulje nyyteiksi ja kypsennä grillissä.
KASVIS-HEDELMÄVARTAAT
300 g kesäkurpitsaa
300 g päärynää
300 g herkkusieniä
Marinadi:
½ dl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
pala tuoretta inkivääriä
hienonnettuna
Marinoi kasvispaloja pari tuntia.
Pujota vartaisiin ja grillaa.
LIHAVARTAAT
600 g naudan ulkofileetä tai
sisäpaistia
Marinadi:
½ dl öljyä
4 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
2 kuivattua punaista chiliä
hienonnettuna
1 tl jauhettua jeeraa
1 tl jauhettuja korianterin siemeniä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
Sekoita marinadin ainekset. Paloittele
liha kuutioiksi ja lisää marinadin sekaan. Marinoi vähintään 2 tuntia.
Pujottele lihat vartaisiin ja grillaa.
Ääää, grillikausi avattu. HIUKEETA! :) Koskakohan sitä itse pääsisi vastaaviin puuhiin? Kerrostaloasujana pitää lyödä hynttyitä yhteen jonkun kaverin kanssa, jonka luota grillausmahdollisuus löytyy. :)
VastaaPoistaKelit on ihan toista kuin viime vuonna samaan aikaan. Tosin joskus on grillattu keskellä talvea vaikka on ollut pakkastakin.
VastaaPoistaMeillä tehdään tosi usein näitä kasvisnyyttejä lihan kaveriksi.
VastaaPoistaBongasin että olit käyttänyt myös lehtisellerin vartta. Nimittäin juuri eilen kaupassa mietin että mihinköhän sitä voisi käyttää! :) Nyt otankin vinkistä vaarin ja ensi kerralla laitan kasvisnyytteihin myös varsiselleriä! :)