sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

SOPAT!Selailen helsinkiläisen ravintoloitsijan Marc Aulénin uutta Sopat!-kirjaa jo ties kuinka monetta kertaa. Sain kirjan Gummerukselta. Sopat!-kirjaa selaa ja lueskelee mielellään herkullisten kuvien ja mainioiden reseptien vuoksi.

Sopat!-kirjan reseptejä on kehuttu ja ne vaikuttavatkin oikein maukkailta. Reseptit on kirjoitettu hyvin selkeästi. Meillä kotona keittoja keitellään ahkerasti, joten aion taatusti testata useampaakin resepteistä. Kirjan tekijän ruokafilosofia on aika pitkälti samanlainen kuin itselläni, halvoista ja tavallisistakin raaka-aineista saa loistavaa ruokaa.

Valokuvaajana kirjassa on eteläkorealainen Jaeseong Park ja hänen työnjälkeä on kehuttu myös kovasti. Kirja on täynnä hienoja kuvia. Odotin kyllä todella lennokkaita ja erilaisia kuvia kansikuvan perusteella. Ruokakuvat ovat värikkäitä, mutta kuitenkin aika perinteisiä. Olen kyllä itsekin huomannut, keittoruokia on todella hankala kuvata jotenkin omaperäisesti.

Kirjassa on kaksi eri osiota, ensimmäisessä osassa Marc Aulén kertoo ravintolastaan tuttuja reseptejään ja toisessa osiossa julkkikset antavat omia soppareseptejä. Muun muassa kaikki kolme von Hertzenin veljestä kertovat suosikkireseptinsä. Mielestäni näistä aiheista olisi voinut tehdä vaikka kaksikin eri kirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti