Suklaiset herkut sopivat loistavasti Kansainväliseen naistenpäivään
(8.3.) Tarjoa kuumaa tai kylmää suklaaherkkua
tai vaikka molempia.
SUKLAAFONDUE
250 g tummaa suklaata
1,5 dl kermaa
1 rkl sherryä tai madeiraa
Laita fondueastia vesihauteeseen,
kuumenna siinä paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut lisää
kerma vähitellen, sekoita hyvin ja mausta sherryllä. Ota
fondueastia pois vesihauteesta, kuivaa ulkopinta ja siirrä pöytään
lämmittimen päälle. Vaihtelun vuoksi voit käyttää valkosuklaata
ja likööriä. Dippaa suklaaseen hedelmiä, kakkupaloja sekä
vaahtokarkkeja.
SUKLAAJÄÄTELÖ
7 dl maitoa
puolikas vaniljatanko
4 kananmunan keltuaista
100 g sokeria
200 g tummaa suklaata paloina
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa
ja raaputa siemenet veitsellä. Laita maito, vaniljatanko sekä
vaniljansiemenet kattilaan. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Ota
kattila pois liedeltä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kaada
maito hitaasti munavaahtoon samalla vatkaten. Laita maitoseos
kulhossa vesihauteeseen kuumenemaan. Lisää suklaapalat. Sekoita
koko ajan kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos, poista
vaniljatanko ja laita pakastimeen pariksi tunniksi. Sekoita
tehosekoittimessa pehmeäksi. Pakasta uudelleen, toista sekoittaminen
pari kertaa kunnes saat pehmeää ja kuohkeaa suklaajäätelöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti