Salaatit valmistuvat nopeasti, ne
voivat olla hyvin ruokaisia ja sellaisenaan kokonainen ateria.
LOHI-KATKARAPUSALAATTI
100 g savulohta
180 g katkarapuja
2 tomaattia
tilliä
salaatinlehtiä
Kastike:
1 rkl dijonsinappia
1 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
tillisilppua
mustapippuria ja suolaa
Kaikki salaatin ainekset asetellaan
tarjoiluvadille. Sekoita kastike ja pirskottele salaatin päälle.
PAPUSALAATTI
150 g vihreitä papuja (pakaste)
100 g vuohenmaitojuustoa
minitomaatteja
punasipulia ohuina renkaina
2 kananmunaa keitettynä
Kastike:
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kiehauta papuja noin kolme minuuttia
vähässä vedessä, valuta pavut. Sekoita kastikkeen ainekset ja
laita punasipulirenkaat hetkeksi siihen marinoitumaan. Asettele
salaatin ainekset tarjoiluvadille ja lusikoi päälle kastiketta.
WALDORFIN SALAATTI
300 g juuriselleriä ohuina suikaleina
1 sellerinvarsi ohuina viipaleina
500 g omenaa suikaleina
100 g saksanpähkinöitä
Kastike:
1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
2 tl viinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
salaatinlehtiä
Sekoita kaikki salaatin ainekset kastikkeen kanssa. Laita tarjolle salaatinlehtien päälle.
COUSCOUS-NAKKISALAATTI
2 dl couscous-suurimoita
2 dl kasvislientä
noin 200 g nakkeja
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
tuoretta persiljaa ja minttua
mustapippuria myllystä
salaatinlehtiä
1 avokado
100 g herneitä
50 g kuivattuja karpaloita
Laita couscous-suurimot kulhoon, kaada
kuuma kasvisliemi päälle. Sekoita, anna turvota pari minuuttia
peitettynä, lisää oliiviöljy, sitruunamehu ja viinietikka, mausta
tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Paloittele nakit ja paista hetki
pannulla. Kuumenna herneet. Kuori ja paloittele avokado. Asettele
tarjoiluvadille salaatinlehtiä. Yhdistä nakit, couscous, avokado,
herneet ja karpalot, annostele salaatinlehtien päälle.
LIHAROSOLLI
300 g naudanfileetä
3 perunaa
3 porkkanaa
1 punajuuri
2 suolakurkkua
100 g hapankaalia
1 dl smetanaa
0,5 dl majoneesia
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
salaatinlehtiä
Keitä naudanliha suolavedessä, jäähdytä liha ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Keitä perunat, porkkanat ja punajuuri, jäähdytä. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös suolakurkut. Laita leikatut ainekset astiaan ja lisää hapankaali. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon smetana ja majoneesi. Vuoraa tarjoiluastia salaatinlehdillä ja lisää astiaan valmis rosolli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti