tiistai 25. maaliskuuta 2014

KIURUJEN AAMUUpeat aamukonsertit ovat jälleen alkaneet. On aivan mahtavaa lähteä koirien kanssa aamulenkille, kun lintu nousee lähellämme korkeuksiin ja yläpuolellamme alkaa uskomattoman hieno livertely. Kiurujen huippu-upeaa ja ainutlaatuista konsertointia on hienoa kuunnella, se jos mikä kuuluu kesään. Ensimmäisen kerran tänä keväänä kiurujen laulelua kuului meidän lähipellolta jo 14.3. eli kesään ei ole enää pitkä aika. Peippoja, västäräkkejä ja pääskysiä odotellaan jo kovasti.


Naakat lentelivät eilen savupiipun ympärillä siihen malliin, että pesäpaikkaa etsittiin. Kuvittelevat taas, että alkaisin niiden vuokraemännäksi. Vielä ne eivät onneksi rapistele piipun sisällä.

Ikävä kyllä joskus joku lintu törmää yläkerran isoon ikkunaan kun auringon heijastumat tekevät niille näköharhoja. Tämä kuvassa oleva käpytikka onneksi pelastui lennettyään ikkunaa päin. Vähän aikaa piti lepäillä ja ihmetellä ennen kuin lentäminen taas sujui. Yksi erittäin ahkera käpytikka herätti meidät aamuisin koko viime talven ajan sähkötolpan takomisella. Hyvien käpyjen loputtua se on suunnannut paremmille käpyapajille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti