Mehevät tomaattisämpylät tulevat
vielä mehevämmiksi kun saavat valuvan Sloppy Joe-täytteen.
TOMAATTISÄMPYLÄT
50 g hiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 tl oreganoa
500 g tomaattimurskaa
2 dl kaurahiutaleita
noin 15 dl sämpyläjauhoja (Hurjan viljainen sämpyläjauho)
3 rkl rypsiöljyä
Liuota hiiva veteen, lisää suola,
hunaja, oregano ja tomaattimurska. Lisää kaurahiutaleet ja
vähitellen sämpyläjauhoja, loppuvaiheessa myös öljy. Anna koneen
muovata taikina tasaiseksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, leivo
sämpylöiksi ja anna jälleen kohota. Paista sämpylöitä 225
asteessa noin 10 minuuttia.
SLOPPY JOE
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 porkkana raastettuna
1 paprika pieneksi kuutioituna
1 sellerinvarsi silputtuna
500 g jauhelihaa
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
1 rkl worchestershire kastiketta
1 rkl viinietikkaa
2 rkl muscovadosokeria
1 tl timjamia
ripaus neilikkajauhetta
ripaus cayennepippuria
tabascoa maun mukaan
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää
porkkanaraaste, sellerisilppu sekä paprikakuutiot, anna pehmetä.
Ruskista kevyesti toisella pannulla jauheliha, lisää tomaattimurska
ja pyree sekä mausteet. Yhdistä kasvikset ja jauhelihaseos, anna
hautua noin 20 minuuttia. Täytä sämpylät Sloppy Joe-kastikkeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti