Pakkanen jo nipistelee aamuisin. Vaan
vielä on paljon omenoita puissa. Paljon olen käyttänyt ruokiin,
leivonnaisiin ja hilloihin. Iso osa on putoillut tuulen
tuiverruksesta maahan ja jää metsäkauriiden kaiveltaviksi talvella
lumen alta.
OMENAKUPPIKAKUT
Taikina:
150 g margariinia
1 ½ dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
½ tl kanelijauhetta
½ kardemummajauhetta
½ inkiväärijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 dl omenaraastetta
Kuorrute:
50 g voita sulatettuna
4 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
Pinnalle:
paahdettuja mantelilastuja
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri, lisää
munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja jauheet, lisää
ne taikinaan sekä viimeisenä omenaraaste. Jaa taikina
muffinssipellin koloihin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Taikinasta tulee noin 12 kuppikakkua. Anna kakkujen jäähtyä. Tee
kuorrute lisäämällä tomusokeri ja appelsiinimehu sulatettuun
voihin. Levitä kuorrute leivonnaisten päälle ja paina muutama
mantelilastu pinnalle.
OMENAHERKKU
4 keskikokoista omenaa
2 rkl sokeria
ripaus kanelia
Pinnalle:
100 g margariinia
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
Kuori ja lohko omenat, laita voideltuun
vuokaan. Ripottele sokeria ja kanelia päälle, sekoita. Sulata
margariini, sekoita joukkoon sokeria ja kaurahiutaleet. Levitä seos
omenoiden päälle ja kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.
Tarjoa vaniljakastikkeen, jäätelön tai jogurtin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti