Syksyssä parasta on värikkyys ja
kasvisten runsaus. Sadonkorjuuaikaa juhlistamaan sopii mitä
parhaiten kasviksilla päällystetty herkullinen kakku.
SADONKORJUUKAKKU
Pohja:
200 g näkkileipää
150 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl maustamatonta jogurttia
600 g tuorejuustoa
1 ½ dl valkoviiniä
1 dl voikukkapestoa (resepti
kakkuohjeen alla)
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
2 liivatelehteä
1 ½ dl valkoviiniä
uunissa paahdettuja kasviksia:
tomaatteja, porkkanoita, palsternakkaa, paprikaa
ja kesäkurpitsaa
kasviksiin suolaa maun mukaan
tuoreita yrttejä
Pohja: Hienonna näkkileipä, lisää
sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun
irtopohjavuokaan. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte: Laita liivatelehdet kylmään
veteen likoamaan 5 minuutiksi. Sekoita jogurtti ja tuorejuusto sekä
pesto keskenään. Kuumenna ½ dl viiniä, purista liivatelehdistä
vesi pois ja sulata ne kuumaan viiniin, lisää 1 dl viiniä
joukkoon. Kaada liivateliemi juustoseokseen samalla hyvin
sekoittaen. Levitä täyte pohjakerroksen päälle ja laita
jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Pinnalle:
Paloittele kasvikset, laita ne uunivuokaan lorauta päälle vähän
oliiviöljyä ja ripottele tuoreita yrttejä ja merisuolaa päälle,
paahda kasviksia 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä
kasvikset. Koristele kakun pinta kasviksilla. Laita liivatelehdet
veteen pehmenemään. Kuumenna ½ dl valkoviiniä, purista
liivatelehdet vedestä ja sulata viiniin. Lisää loput viinistä.
Lusikoi liivateliemi kasvisten päälle. Laita kakku vielä pariksi
tunniksi hyytymään jääkaappiin. Koristele tuoreilla yrteillä ja
tarjoa valkoviinin kanssa.
Voikukkapesto:
noin 4 dl pieniä voikukanlehtiä
2 dl juustoraastetta
1 dl mantelijauhetta
1 ½ dl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
Hienonna voikukanlehdet tehosekoittimessa, lisää juustoraaste ja mantelijauhe. Lisää
öljyä vähitellen kunnes muodostuu tasainen tahna. Mausta suolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti