tiistai 10. syyskuuta 2013

JUHLISTETAAN SYKSYÄ



Syksyssä parasta on värikkyys ja kasvisten runsaus. Sadonkorjuuaikaa juhlistamaan sopii mitä parhaiten kasviksilla päällystetty herkullinen kakku.


SADONKORJUUKAKKU
Pohja:
200 g näkkileipää
150 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl maustamatonta jogurttia
600 g tuorejuustoa
1 ½ dl valkoviiniä
1 dl voikukkapestoa (resepti kakkuohjeen alla)
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
2 liivatelehteä
1 ½ dl valkoviiniä
uunissa paahdettuja kasviksia: tomaatteja, porkkanoita, palsternakkaa, paprikaa 
ja kesäkurpitsaa
kasviksiin suolaa maun mukaan
tuoreita yrttejä

Pohja: Hienonna näkkileipä, lisää sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Sekoita jogurtti ja tuorejuusto sekä pesto keskenään. Kuumenna ½ dl viiniä, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan viiniin, lisää 1 dl viiniä joukkoon. Kaada liivateliemi juustoseokseen samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte pohjakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. 
Pinnalle: Paloittele kasvikset, laita ne uunivuokaan lorauta päälle vähän oliiviöljyä ja ripottele tuoreita yrttejä ja merisuolaa päälle, paahda kasviksia 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä kasvikset. Koristele kakun pinta kasviksilla. Laita liivatelehdet veteen pehmenemään. Kuumenna ½ dl valkoviiniä, purista liivatelehdet vedestä ja sulata viiniin. Lisää loput viinistä. Lusikoi liivateliemi kasvisten päälle. Laita kakku vielä pariksi tunniksi hyytymään jääkaappiin. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa valkoviinin kanssa.

Voikukkapesto:
noin 4 dl pieniä voikukanlehtiä
2 dl juustoraastetta
1 dl mantelijauhetta
1 ½ dl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan

Hienonna voikukanlehdet tehosekoittimessa, lisää juustoraaste ja mantelijauhe. Lisää öljyä vähitellen kunnes muodostuu tasainen tahna. Mausta suolalla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti