Jos leipää jää leipälaatikon
perälle ja parasta ennen päiväys on menossa umpeen tai jos leipä
on päässyt kuivahtamaan sille löytyy vielä paljon käyttöä.
KERROSHERKKU
leipää pieninä paloina/muruina
maustamatonta jogurttia tai vaniljajogurttia
tyrnikiisseliä
omenahilloa
tyrnimarjoja
Annostele aineksia kerroksittain lasiin
tai kulhoon.
LÄMPIMÄT LEIVÄT
leipää
tomaattikastiketta
mozzarellaa viipaleina
tomaatteja viipaleina
pestoa
rucolaa
tuoretta basilikaa ja timjamia
Laita leipien päälle tomaattimurskaa,
mozzarellaa, pestoa ja tomaattiviipaleita. Laita leivät kuumaan uuniin
kunnes juusto sulaa. Ripottele valmiiden leipien päälle rucolaa ja
tuoreita yrttejä.
KAURALEIPÄPUURO
200 g kauraleipää
1 banaani viipaleina
noin 6 dl vettä
Paloittele kauraleipä pieniksi
paloiksi. Laita leipäpalat kattilaan, lisää banaani sekä vesi.
Anna kiehua kunnes leivät ovat pehmeitä. Soseuta sileäksi
puuroksi, anna vielä kiehua hiljalleen hetki. Tarjoa maidon ja hedelmien kanssa.
RUISLEIPÄPUURO
200 g ruisleipää
2 dl omenaraastetta
noin 6 dl vettä
Paloittele ruisleipä pieniksi
paloiksi. Laita leipäpalat kattilaan, lisää omenaraaste ja vesi.
Anna kiehua kunnes leivät ovat pehmeitä. Soseuta sileäksi
puuroksi, anna vielä kiehua hiljalleen hetki. Tarjoa maidon,
omenaviipaleiden ja marjojen kanssa.
PITA CHIPS
pitaleipiä (kuivahtaneita)
öljyä
suolaa
mustapippuria
yrttejä
Leikkaa pitaleivät kolmioiksi ja
halkaise kolmiot. Laita pitakolmiot uunipellille. Sekoita öljyyn,
suolaa, pippuria ja yrttejä. Sivele pitakolmiot öljyseoksella.
Paista uunissa 200 asteessa kunnes pitakolmiot ovat kauniin värisiä
ja rapeita.
Aivan ihania herkkuja leivästä :) Varsinkin nuo lämpimät leivät maistuisivat minulle!
VastaaPoista