lauantai 14. syyskuuta 2013

LEIVÄN UUSI ELÄMÄ


Jos leipää jää leipälaatikon perälle ja parasta ennen päiväys on menossa umpeen tai jos leipä on päässyt kuivahtamaan sille löytyy vielä paljon käyttöä.



KERROSHERKKU
leipää pieninä paloina/muruina
maustamatonta jogurttia tai vaniljajogurttia
tyrnikiisseliä
omenahilloa
tyrnimarjoja

Annostele aineksia kerroksittain lasiin tai kulhoon.




LÄMPIMÄT LEIVÄT
leipää
tomaattikastiketta
mozzarellaa viipaleina
tomaatteja viipaleina
pestoa
rucolaa
tuoretta basilikaa ja timjamia

Laita leipien päälle tomaattimurskaa, mozzarellaa, pestoa ja tomaattiviipaleita. Laita leivät kuumaan uuniin kunnes juusto sulaa. Ripottele valmiiden leipien päälle rucolaa ja tuoreita yrttejä.



KAURALEIPÄPUURO
200 g kauraleipää
1 banaani viipaleina
noin 6 dl vettä

Paloittele kauraleipä pieniksi paloiksi. Laita leipäpalat kattilaan, lisää banaani sekä vesi. Anna kiehua kunnes leivät ovat pehmeitä. Soseuta sileäksi puuroksi, anna vielä kiehua hiljalleen hetki. Tarjoa maidon ja hedelmien kanssa.



RUISLEIPÄPUURO
200 g ruisleipää
2 dl omenaraastetta
noin 6 dl vettä

Paloittele ruisleipä pieniksi paloiksi. Laita leipäpalat kattilaan, lisää omenaraaste ja vesi. Anna kiehua kunnes leivät ovat pehmeitä. Soseuta sileäksi puuroksi, anna vielä kiehua hiljalleen hetki. Tarjoa maidon, omenaviipaleiden ja marjojen kanssa.




PITA CHIPS
pitaleipiä (kuivahtaneita)
öljyä
suolaa
mustapippuria
yrttejä

Leikkaa pitaleivät kolmioiksi ja halkaise kolmiot. Laita pitakolmiot uunipellille. Sekoita öljyyn, suolaa, pippuria ja yrttejä. Sivele pitakolmiot öljyseoksella. Paista uunissa 200 asteessa kunnes pitakolmiot ovat kauniin värisiä ja rapeita.

1 kommentti:

  1. Aivan ihania herkkuja leivästä :) Varsinkin nuo lämpimät leivät maistuisivat minulle!

    VastaaPoista