tiistai 17. syyskuuta 2013

VILJAINEN VÄLIPALA


Leivoin tänään kasviskeiton kaveriksi helpon focaccian. Tietysti leipää piti maistaa heti tuoreeltaan ja hyvältähän tämä täyteläinen focaccia maistui myös iltapäiväteen kanssa. Nyt on lähes koko leipä kadonnut, kun keittokin valmistui.



RUNSASKUITUINEN FOCACCIA

Taikina:

5 dl vettä

50 g hiivaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

2 dl 7-viljan hiutaleita

noin 9 dl täysjyvävehnäjauhoja

Voiteluun:

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl vettä

Täytteeksi:

omenaa ja ilmakuivattua kinkkua

mozzarellaa ja pähkinöitä

Lisäksi:

rosmariinia ja timjamia

sormisuolaa



Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja hiutaleet sekä jauhot vähitellen. Vaivaa taikina (koneella) hyvin pehmeäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle käsin painellen. Anna kohota. Sekoita öljy ja vesi, voitele focaccian pinta kokonaan. Painele taikinaan koloja ja laita osaan koloista omenalohkoja sekä kinkkua ja osaan mozzarellaa sekä pähkinöitä, ripottele pinnalle sormisuolaa ja yrttejä. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti