Leivoin tänään kasviskeiton
kaveriksi helpon focaccian. Tietysti leipää piti maistaa heti
tuoreeltaan ja hyvältähän tämä täyteläinen focaccia maistui
myös iltapäiväteen kanssa. Nyt on lähes koko leipä kadonnut, kun
keittokin valmistui.
RUNSASKUITUINEN FOCACCIA
Taikina:
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl 7-viljan hiutaleita
noin 9 dl täysjyvävehnäjauhoja
Voiteluun:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vettä
Täytteeksi:
omenaa ja ilmakuivattua kinkkua
mozzarellaa ja pähkinöitä
Lisäksi:
rosmariinia ja timjamia
sormisuolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, sokeri ja hiutaleet sekä jauhot vähitellen. Vaivaa
taikina (koneella) hyvin pehmeäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota
kaksinkertaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle
käsin painellen. Anna kohota. Sekoita öljy ja vesi, voitele
focaccian pinta kokonaan. Painele taikinaan koloja ja laita osaan
koloista omenalohkoja sekä kinkkua ja osaan mozzarellaa sekä
pähkinöitä, ripottele pinnalle sormisuolaa ja yrttejä. Paista 200
asteessa noin 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti