Ihanan
helpot donitsit valmistuvat hetkessä. Kaikki ainekset vain sekaisin,
donitsivuokaan ja uuni hoitaa loput. Donitsit voi syödä
sellaisenaan tai kuorruttaa esimerkiksi kinuski- tai suklaakuorrutteella.
DONITSIT
3
dl vehnäjauhoja
1
dl sokeria
2
tl leivinjauhetta
1
tl kardemummaa
1
tl vaniljasokeria
0,5
tl suolaa
1
kananmuna
1
dl maitoa
0,5
dl öljyä
Sekoita
toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja toisessa
kulhossa muna, maito ja öljy. Yhdistä molempien kulhojen ainekset
ja sekoita hyvin. Voitele donitsivuoka ja annostele vuoan koloihin
taikana. Taikinasta tulee 12 donitsia. Paista donitseja 200 asteessa
noin 10 minuuttia.
Kinuskikuorrute
1
dl kermaa
1
dl fariinisokeria
ripaus
suolaa
Lisäksi:
strösseleitä
tai nonparelleja
Laita
piennen kattilaan ainekset ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä
hiljalleen noin 10 minuuttia eli kunnes kinuski on sopivan paksua.
Kasta donitsien toinen puoli kinuskiin, koristele ja anna kuorrutteen kovettua.
Suklaakuorrute
noin
200 g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
Lisäksi:
strösseleitä
tai nonparelleja
Sulata
suklaa vesihauteessa. Kasta donitsien toinen puoli suklaaseen,
koristele ja anna kuorrutteen kovettua.
HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti