sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Helpot & hyvät



Ihanan helpot donitsit valmistuvat hetkessä. Kaikki ainekset vain sekaisin, donitsivuokaan ja uuni hoitaa loput. Donitsit voi syödä sellaisenaan tai kuorruttaa esimerkiksi kinuski- tai suklaakuorrutteella.


DONITSIT
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl maitoa
0,5 dl öljyä

Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja toisessa kulhossa muna, maito ja öljy. Yhdistä molempien kulhojen ainekset ja sekoita hyvin. Voitele donitsivuoka ja annostele vuoan koloihin taikana. Taikinasta tulee 12 donitsia. Paista donitseja 200 asteessa noin 10 minuuttia.



Kinuskikuorrute
1 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
Lisäksi:
strösseleitä tai nonparelleja

Laita piennen kattilaan ainekset ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia eli kunnes kinuski on sopivan paksua. Kasta donitsien toinen puoli kinuskiin, koristele ja anna kuorrutteen kovettua.


Suklaakuorrute
noin 200 g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
Lisäksi:
strösseleitä tai nonparelleja

Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta donitsien toinen puoli suklaaseen, koristele ja anna kuorrutteen kovettua.


HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti