Kokeilin
friteeraustaikinaan tavallisten vehnäjauhojen tilalla
täysjyväspelttijauhoja ja nehän sopivat todella hyvin.
Spelttijauhot antoivat makua ja paremman rakenteen taikinalle.
Uppopaistamiseen käytin punaista palmuöljyä ja sain vielä lisäksi
kivan oranssin värin.
FRITEERATUT BANAANIT
noin 3 banaania viipaleina
Kuorrutustaikina:
2 kananmunaa
2 dl vettä
3 dl täysjyväspelttijauhoja
reilusti valkosipulia pilkottuna
hienoksi
reilusti tuoretta inkivääriä
pilkottuna hienoksi
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Uppopaistamiseen:
öljyä (esimerkiksi punaista
palmuöljyä)
Sekoita kaikki taikinan ainekset
keskenään. Upota banaanit taikinaan, sekoita varovasti, että
banaanit pysyvät ehjinä. Kuumenna noin 5 dl öljyä kattilassa.
Nosta banaaneja öljyyn muutama kerrallaan, paista kunnes saavat
kauniin värisen pinnan. Nosta banaanit pois reikäkauhalla ja valuta
talouspaperin päällä. Sama taikina käy monien muidenkin aineksien
friteeraamiseen, esimerkiksi katkaravut, kalat ja kesäkurpitsa
sopivat hyvin. Dippaa esimerkiksi sweet chili
kastikkeeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti