Tässä seitsemän reseptiä: täytettyjä
paprikoita, munakoisoja, kesäkurpitsoja ja chilejä. Niin hyviä, niin helppoja ja niin kesäisiä.
TÄYTETYT
PAPRIKAT GRILLISSÄ
6 paprikaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
silputtuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
400 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
tuoreita yrttejä
chilijauhetta
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
6 rkl sulate- tai
tuorejuustoa
Leikkaa
paprikoista kantaosat, mutta älä heitä pois. Poista paprikoista
siemenet. Kuullota sipuli ja paista jauheliha kevyesti. Lisää pavut
ja mausteet. Täytä paprikat hieman vajaiksi. Laita nokare juustoa
jokaisen paprikan sisään ja kantaosa kanneksi. Kääri paprikat
folioon siten, että ne pysyvät pystyasennossa. Grillaa noin puoli
tuntia miedolla tulella kunnes paprikat ovat pehmenneet.
TÄYTETYT
PAPRIKAT
6 paprikaa
Täyte:
400
g jauhelihaa
200
g ruskeita papuja
3
dl couscousia
chilikastiketta
maun mukaan
yrttejä
(timjamia, oreganoa)
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
noin
100 g tuorejuustoa
Paista
jauheliha kevyesti. Valuta ja huuhtele pavut. Valmista couscous tai
käytä edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä. Yhdistä
jauheliha, pavut ja couscous. Mausta seos chilikastikkeella,
yrteillä, pippurilla ja suolalla. Leikkaa paprikoista yläosa ja
koverra siemenet pois. Täytä paprikat jauhelihaseoksella ja laita
tuorejuustonokare täytteen päälle. Laita paprikoista leikattu
yläosa takaisin päälle kanneksi. Kiedo paprikat folioon. Grillaa
paprikoita noin 20 minuuttia tai kunnes paprikat tuntuvat pehmeiltä.
TÄYTETYT
PAPRIKAT
4 pientä vihreää
paprikaa
Täyte:
0,5 dl riisiä
pieni sipuli
silputtuna
200 g jauhelihaa
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
Kastike:
500 g
tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 tl
paprikajauhetta
¼ tl jeeraa eli
juustokuminaa
mustapippuria
myllystä
Keitä
riisi. Kuullota sipuli. Leikkaa paprikoista kannat, poista siemenet
ja valkoiset osat. Sekoita täyteen ainekset. Täytä paprikat
tiiviisti. Pistele paprikoihin muutama reikä, etteivät ne halkea
kypsentäessä. Laita paprikat pieneen kattilaan. Soseuta kastiketta
varten tomaattimurska ja lisää mausteet. Kaada seos kattilaan,
paprikoiden tulisi lähes peittyä kastikkeeseen. Hauduta paprikoita
miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia eli kunnes ne ovat
pehmeitä.
TÄYTETYT
MUNAKOISOT
4 munakoisoa
suolaa
oliiviöljyä
Täyte:
4 sipulia
silputtuna
4
valkosipulinkynttä pieneksi pilkottuna
4 tomaattia
paloiteltuna
suolaa maun
mukaan
1 tl sokeria
persiljaa
silputtuna
Uunivuokaan:
2 dl vettä
2 rkl
sitruunamehua
Tee
perunankuorimaveitsellä 2 cm leveitä raitoja munakoisojen kylkiin.
Hiero raitoihin suolaa ja anna munakoisojen ”hikoilla” hetki.
Pyyhi munakoisot kuiviksi. Lämmitä reilu määrä oliiviöljyä ja
paista munakoisot kauttaaltaan. Nosta munakoisot uunivuokaan. Lisää
pannulle samaan öljyyn sipulit, kuullota pari minuuttia. Yhdistä
kaikki täytteen ainekset. Tee jokaiseen munakoisosta yksi viilto
”taskuksi” ja täytä nämä viillot täytteellä. Kaada vuokaan
vettä ja sitruunamehua. Hauduta 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Koristele persiljalla.
TÄYTETTY
MUNAKOISO
1 munakoiso (noin
400 g)
200 g jauhelihaa
1 sipuli
silputtuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tomaatti
kuutioituna
2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
persiljasilppua
2 rkl
korppujauhoja
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
1 kananmuna
kevyesti vatkattuna
0,5 dl
juustoraastetta
Leikkaa munakoiso
pituussuunnassa halki kahteen osaan. Ripottele puolikkaille suolaa ja
anna ”hikoilla” hetki. Pyyhi kuivaksi talouspaperilla. Paista
munakoisoja leikkauspinta pannua vasten noin 5 minuuttia. Koverra
munakoison sisus pois lusikalla, mutta säästä täytettä varten.
Kuullota sipulit ja paista jauheliha kevyesti, lisää pannuun
munakoison sisus, tomaattikuutiot, pyree, persiljasilppu,
korppujauhot sekä pippuria ja suolaa. Ota pannu pois liedeltä ja
lisää kananmuna mukaan. Täytä munakoison puolikkaat täytteellä
ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa
noin 20 minuuttia.
TÄYTETYT
KESÄKURPITSAT
2 pientä
kesäkurpitsaa
200 g jauhelihaa
1 sipuli
silputtuna
0,5 dl riisiä
1 rkl voita
1 rkl
persiljasilppua
pippuria
suolaa maun
mukaan
Kastike:
1 rkl voita
pieni sipuli
silputtuna
1 rkl
vehnäjauhoja
500 g
tomaattimurskaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
persiljasilppua
Keitä
riisi. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra sisus pois,
pilko sisus pieneksi ja käytä täytteeseen. Sekoita jauheliha,
sipuli, keitetty riisi, voi ja kesäkurpitsan sisus. Mausta seos ja
täytä kesäkurpitsat. Voitele uunivuoka ja laita kesäkurpitsat
vuokaan. Tee kastike: kuullota sipulia voissa, lisää jauhot
sekoittaen samalla. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kaada
kastike vuokaan. Hauduta uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia.
TÄYTETYT
CHILIT
vihreitä
chilejä
Täyte:
300
g maustamatonta tuorejuustoa
aurinkokuivattuja
tomaatteja
tuoreita
yrttejä
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Tee
viilto chilien kylkeen, poista siemenet. Sekoita täytteen ainekset
ja täytä pikkulusikalla chilit. Nosta chilit grilliin ehjä puoli
alaspäin. Grillaa hetki, että chilit saavat väriä. Nosta täytetyt
chilit folion päälle ettei täyte valu grilliin ja alla kuumentua
vielä kunnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti