keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Täytettyjä kasviksia (7 reseptiä)



Tässä seitsemän reseptiä: täytettyjä paprikoita, munakoisoja, kesäkurpitsoja ja chilejä. Niin hyviä, niin helppoja ja niin kesäisiä.



TÄYTETYT PAPRIKAT GRILLISSÄ
6 paprikaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
400 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
tuoreita yrttejä
chilijauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
6 rkl sulate- tai tuorejuustoa

Leikkaa paprikoista kantaosat, mutta älä heitä pois. Poista paprikoista siemenet. Kuullota sipuli ja paista jauheliha kevyesti. Lisää pavut ja mausteet. Täytä paprikat hieman vajaiksi. Laita nokare juustoa jokaisen paprikan sisään ja kantaosa kanneksi. Kääri paprikat folioon siten, että ne pysyvät pystyasennossa. Grillaa noin puoli tuntia miedolla tulella kunnes paprikat ovat pehmenneet.



TÄYTETYT PAPRIKAT
6 paprikaa
Täyte:
400 g jauhelihaa
200 g ruskeita papuja
3 dl couscousia
chilikastiketta maun mukaan
yrttejä (timjamia, oreganoa)
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
noin 100 g tuorejuustoa

Paista jauheliha kevyesti. Valuta ja huuhtele pavut. Valmista couscous tai käytä edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä. Yhdistä jauheliha, pavut ja couscous. Mausta seos chilikastikkeella, yrteillä, pippurilla ja suolalla. Leikkaa paprikoista yläosa ja koverra siemenet pois. Täytä paprikat jauhelihaseoksella ja laita tuorejuustonokare täytteen päälle. Laita paprikoista leikattu yläosa takaisin päälle kanneksi. Kiedo paprikat folioon. Grillaa paprikoita noin 20 minuuttia tai kunnes paprikat tuntuvat pehmeiltä.




TÄYTETYT PAPRIKAT
4 pientä vihreää paprikaa
Täyte:
0,5 dl riisiä
pieni sipuli silputtuna
200 g jauhelihaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kastike:
500 g tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 tl paprikajauhetta
¼ tl jeeraa eli juustokuminaa
mustapippuria myllystä

Keitä riisi. Kuullota sipuli. Leikkaa paprikoista kannat, poista siemenet ja valkoiset osat. Sekoita täyteen ainekset. Täytä paprikat tiiviisti. Pistele paprikoihin muutama reikä, etteivät ne halkea kypsentäessä. Laita paprikat pieneen kattilaan. Soseuta kastiketta varten tomaattimurska ja lisää mausteet. Kaada seos kattilaan, paprikoiden tulisi lähes peittyä kastikkeeseen. Hauduta paprikoita miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia eli kunnes ne ovat pehmeitä.



TÄYTETYT MUNAKOISOT
4 munakoisoa
suolaa
oliiviöljyä
Täyte:
4 sipulia silputtuna
4 valkosipulinkynttä pieneksi pilkottuna
4 tomaattia paloiteltuna
suolaa maun mukaan
1 tl sokeria
persiljaa silputtuna
Uunivuokaan:
2 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Tee perunankuorimaveitsellä 2 cm leveitä raitoja munakoisojen kylkiin. Hiero raitoihin suolaa ja anna munakoisojen ”hikoilla” hetki. Pyyhi munakoisot kuiviksi. Lämmitä reilu määrä oliiviöljyä ja paista munakoisot kauttaaltaan. Nosta munakoisot uunivuokaan. Lisää pannulle samaan öljyyn sipulit, kuullota pari minuuttia. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Tee jokaiseen munakoisosta yksi viilto ”taskuksi” ja täytä nämä viillot täytteellä. Kaada vuokaan vettä ja sitruunamehua. Hauduta 175 asteessa noin 45 minuuttia. Koristele persiljalla.



TÄYTETTY MUNAKOISO
1 munakoiso (noin 400 g)
200 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tomaatti kuutioituna
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl persiljasilppua
2 rkl korppujauhoja
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
0,5 dl juustoraastetta

Leikkaa munakoiso pituussuunnassa halki kahteen osaan. Ripottele puolikkaille suolaa ja anna ”hikoilla” hetki. Pyyhi kuivaksi talouspaperilla. Paista munakoisoja leikkauspinta pannua vasten noin 5 minuuttia. Koverra munakoison sisus pois lusikalla, mutta säästä täytettä varten. Kuullota sipulit ja paista jauheliha kevyesti, lisää pannuun munakoison sisus, tomaattikuutiot, pyree, persiljasilppu, korppujauhot sekä pippuria ja suolaa. Ota pannu pois liedeltä ja lisää kananmuna mukaan. Täytä munakoison puolikkaat täytteellä ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.



TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
2 pientä kesäkurpitsaa
200 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
0,5 dl riisiä
1 rkl voita
1 rkl persiljasilppua
pippuria
suolaa maun mukaan
Kastike:
1 rkl voita
pieni sipuli silputtuna
1 rkl vehnäjauhoja
500 g tomaattimurskaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
persiljasilppua

Keitä riisi. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra sisus pois, pilko sisus pieneksi ja käytä täytteeseen. Sekoita jauheliha, sipuli, keitetty riisi, voi ja kesäkurpitsan sisus. Mausta seos ja täytä kesäkurpitsat. Voitele uunivuoka ja laita kesäkurpitsat vuokaan. Tee kastike: kuullota sipulia voissa, lisää jauhot sekoittaen samalla. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kaada kastike vuokaan. Hauduta uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia.



TÄYTETYT CHILIT
vihreitä chilejä
Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
tuoreita yrttejä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Tee viilto chilien kylkeen, poista siemenet. Sekoita täytteen ainekset ja täytä pikkulusikalla chilit. Nosta chilit grilliin ehjä puoli alaspäin. Grillaa hetki, että chilit saavat väriä. Nosta täytetyt chilit folion päälle ettei täyte valu grilliin ja alla kuumentua vielä kunnolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti