sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kesäinen kasvispiirakka



Mehevä kasvispiirakka on kesällä tervetullutta vaihtelua grillaamisen vastapainoksi.


KASVISPIIRAKKA
Pohja:
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
75 g margariinia tai pehmeää voita
2 dl juustoraastetta
3 rkl vettä
Täyte:
1 pieni kesäkurpitsa
1 paprika
1 pieni sipuli
200 g kukkakaalia
200 g parsakaalia
timjamia
3 kananmunaa
3 dl maustamatonta jogurttia
noin 0,5 tl chilikastiketta (sriracha)
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
tuoreita yrttejä

Sekoita ruisjauhot, vehnäjauhot ja suola, lisää rasva, juustoraaste ja vesi. Muovaa sileä taikina. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkavuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. 

Valmista tällä välin kasvikset. Paloittele kukkakaali ja parsakaali sopiviksi paloiksi. Kuutioi kesäkurpitsa, suikaloi paprika ja silppua sipuli. Kiehauta kukkakaali ja parsakaali niin, että ne jäävät napakaksi. Kuullota sipuli, kesäkurpitsa ja paprika, mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. 

Ota piirakkavuoka jääkaapista. Pistele haarukalla taikinapohjaa muutaman kerran. Suojaa piirakan reunat foliolla ja paista piirakkapohjaa 200 asteessa 8 minuuttia. Poista foliot. Sekoita jogurttiin kananmunat, chilikastike, pippuria ja suolaa. Lusikoi jogurttiseos piirakkapohjan päälle. Asettele kasvikset jogurttiseoksen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele tuoreita yrttejä valmiin piirakan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti