Mehevä
kasvispiirakka on kesällä tervetullutta vaihtelua grillaamisen vastapainoksi.
KASVISPIIRAKKA
Pohja:
1,5
dl ruisjauhoja
1,5
dl vehnäjauhoja
0.5
tl suolaa
75
g margariinia tai pehmeää voita
2
dl juustoraastetta
3
rkl vettä
Täyte:
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
1 pieni sipuli
200
g kukkakaalia
200
g parsakaalia
timjamia
3
kananmunaa
3
dl maustamatonta jogurttia
noin
0,5 tl chilikastiketta (sriracha)
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Pinnalle:
tuoreita
yrttejä
Sekoita
ruisjauhot, vehnäjauhot ja suola, lisää rasva, juustoraaste ja
vesi. Muovaa sileä taikina. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele
piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkavuoka jääkaappiin puoleksi
tunniksi.
Valmista tällä välin kasvikset. Paloittele kukkakaali ja
parsakaali sopiviksi paloiksi. Kuutioi kesäkurpitsa, suikaloi
paprika ja silppua sipuli. Kiehauta kukkakaali ja parsakaali niin,
että ne jäävät napakaksi. Kuullota sipuli, kesäkurpitsa ja
paprika, mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
Ota piirakkavuoka
jääkaapista. Pistele haarukalla taikinapohjaa muutaman kerran.
Suojaa piirakan reunat foliolla ja paista piirakkapohjaa 200 asteessa
8 minuuttia. Poista foliot. Sekoita jogurttiin kananmunat,
chilikastike, pippuria ja suolaa. Lusikoi jogurttiseos piirakkapohjan
päälle. Asettele kasvikset jogurttiseoksen päälle. Paista 200
asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele tuoreita yrttejä valmiin
piirakan pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti