Leivo
kotiin aitoa joulun tuoksua. Juuri leivotut piparkakut saavat kodin
tuoksumaan joululta. Oikein viitseliäs tekee itse
piparkakkutaikinan, tässä hyvä taikinaresepti.
PIPARKAKKUTAIKINA
1,5 dl siirappia
1 dl
fariinisokeria
1 dl sokeria
250 g voita
3 tl
kanelijauhetta
3 tl
inkiväärijauhetta
1 tl neilikkaa
jauhettuna
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
Mittaa
kattilaan siirappi, sokerit, voi sekä mausteet ja kiehauta. Anna
seoksen jäähtyä. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Lisää
sitten jäähtyneeseen seokseen jauhot ja kevyesti vatkatut munat.
Muovaa taikina, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin yön yli.
Leivo seuraavana päivänä pipareita. Paista 200 asteessa noin 6
minuuttia.
Meillä
leivottiin viime viikonloppuna piparkakkuja. Tämän vuoden
piparkakkumökki näyttää tältä (tai näytti sillä se on jo
syöty).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti