Broileria
ja molea vaikka joulupöytään vaihtelun vuoksi. Tässä broilerissa
ja molekastikkeessa maistuu ja tuoksuu kivasti joulu.
BROILERIA
JA MOLEKASTIKETTA
noin
1,2 kg (luomu)broilerin koipireisipaloja tai rintaleikkeitä
5
dl kanalientä
Mausteseos:
1
tl jeeraa eli juustokuminaa
0,5
tl kanelijauhetta
0,5
tl mustapippuria myllystä
noin
0,5 tl merisuolaa myllystä
0,25
tl neilikkajauhetta
Kastike:
40
g manteleita
30
g vehnätortillaa
2
rkl seesaminsiemeniä
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
jalapenoa
maun mukaan
20
g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
tuoretta
korianteria
Sekoita
jeera, kaneli, mustapippuri, suola ja neilikka keskenään. Hiero
mausteseosta broileripalojen pintaan. Ruskista broileripalat kevyesti
pannulla. Siirrä broilerit uunivuokaan. Kaada vuokaan kuuma
kanaliemi. Kypsennä broilerit 200 asteessa 45 minuuttia. Laita
mantelit, tortilla ja seesaminsiemenet monitoimikoneeseen ja jauha
hienoksi. Silppua sipuli, hienonna valkosipuli ja jalapeno. Kuullota sipulit pannulla ja lisää jalapeno. Kun broileri
on kypsää ota paistoliemi talteen ja pidä broilerit lämpimänä
kastikkeen teon ajan. Lisää pari kauhallista paistolientä
monitoimikoneeseen jauhetun massan sekaan. Kaada massa ja loput
paistoliemestä paistinpannulle sipulien joukkoon kastikkeeksi. Lisää
kastikkeeseen suklaa. Keitä kastiketta hiljalleen noin 5 minuutin
ajan. Silppua kastikkeen sekaan korianteria. Tarjoa kastike broilerin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti