lauantai 20. joulukuuta 2014

MAHTAVIA MAKUJA



Broileria ja molea vaikka joulupöytään vaihtelun vuoksi. Tässä broilerissa ja molekastikkeessa maistuu ja tuoksuu kivasti joulu.


BROILERIA JA MOLEKASTIKETTA
noin 1,2 kg (luomu)broilerin koipireisipaloja tai rintaleikkeitä
5 dl kanalientä
Mausteseos:
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
0,5 tl kanelijauhetta
0,5 tl mustapippuria myllystä
noin 0,5 tl merisuolaa myllystä
0,25 tl neilikkajauhetta
Kastike:
40 g manteleita
30 g vehnätortillaa
2 rkl seesaminsiemeniä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
jalapenoa maun mukaan
20 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
tuoretta korianteria

Sekoita jeera, kaneli, mustapippuri, suola ja neilikka keskenään. Hiero mausteseosta broileripalojen pintaan. Ruskista broileripalat kevyesti pannulla. Siirrä broilerit uunivuokaan. Kaada vuokaan kuuma kanaliemi. Kypsennä broilerit 200 asteessa 45 minuuttia. Laita mantelit, tortilla ja seesaminsiemenet monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi. Silppua sipuli, hienonna valkosipuli ja jalapeno. Kuullota sipulit pannulla ja lisää jalapeno. Kun broileri on kypsää ota paistoliemi talteen ja pidä broilerit lämpimänä kastikkeen teon ajan. Lisää pari kauhallista paistolientä monitoimikoneeseen jauhetun massan sekaan. Kaada massa ja loput paistoliemestä paistinpannulle sipulien joukkoon kastikkeeksi. Lisää kastikkeeseen suklaa. Keitä kastiketta hiljalleen noin 5 minuutin ajan. Silppua kastikkeen sekaan korianteria. Tarjoa kastike broilerin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti