tiistai 9. joulukuuta 2014

JOULUKARKKEJA (5 reseptiä)


Muutamia helppoja karkkireseptejä jouluksi.


KOOKOSHIUTALEPALLOT
100 g margariinia tai pehmeää voita
¾ dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
2 tl vaniljasokeria
3 dl kaurahiutaleita
noin ½ dl kookoshiutaleita

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri sekä lopuksi kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. Pyörittele massa pieniksi palloiksi, tulee noin 25 kappaletta. Kierittele kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa.



KAAKAOTOFFEE
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl glukoosisiirappia
½ dl fariinisokeria
¾ dl siirappia
¾ dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kermaa
1 rkl voita

Mittaa kaikki aineet kattilaan, sekoita hyvin. Anna kiehua hiljaa kuplien noin 45 minuuttia, välillä sekoittaen. Kun seos alkaa paksuntumaan tee hyytymistesti tiputtamalla pari tippaa lautaselle, valmis seos jähmettyy nopeasti. Kaada seos joko pieniin silikonimuotteihin tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna seoksen jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin pariksi tunniksi. Jos käytit isompaa vuokaa leikkaa toffee palasiksi. Suosittelen näiden makeisten säilyttämistä jääkaapissa, sillä ne menettävät muotonsa huoneenlämmössä.



RIISIMUROKARKIT
100 g kookosrasvaa
100 g tomusokeria
50 g kaakaojauhetta
100 g riisimuroja

Sulata kookosrasva. Sekoita kulhossa tomusokeri, kaakaojauhe ja riisimurot. Lisää kookosrasva hieman jäähtyneenä. Kääntele kaikki aineet sekaisin. Annostele muromassaa lusikalla leivinpaperin päälle keoiksi. Anna kovettua.



MANTELITRYFFELIT
0,5 dl kuohukermaa
170 g tummaa suklaata
200 g mantelimassaa
(1 tl tummaa rommia)
Pinnalle:
tomusokeria ja kaakaojauhetta

Sulata suklaa kuumaan kermaan. Sekoita mantelimassa suklaan joukkoon (ja mausta rommilla). Jäähdytä massa. Muovaa jähmettyneestä massasta pieniä palloja ja kierittele ne tomusokeri-kaakaoseoksessa.



POPCORN-SUKLAA
noin 2 dl valmiita popcorneja
200 g tummaa suklaata
(1 rkl viskiä)
savustettua chilijauhetta oman maun mukaan
ruususuolan tai merisuolan kiteitä

Laita suklaa (ja viski) pieneen kattilaan. Sulata suklaa vesihauteessa, lisää chili. Lusikoi suklaata muottien puoliväliin, lisää muutama suolakide ja pari popcornia jokaiseen muottiin. Lisää jokaiseen muottiin popcornien päälle vielä sulatettua suklaata. Annoksesta tulee noin 24 suklaakonvehtia. Itse käytin silikonimuotteja. Voit halutessasi tehdä popcorn-suklaan myös levyn muotoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti