Muutamia helppoja karkkireseptejä jouluksi.
KOOKOSHIUTALEPALLOT
100 g margariinia
tai pehmeää voita
¾ dl sokeria
2 rkl
kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
kaurahiutaleita
noin ½ dl
kookoshiutaleita
Vatkaa rasva ja
sokeri vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri sekä lopuksi
kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. Pyörittele massa pieniksi palloiksi,
tulee noin 25 kappaletta. Kierittele kookoshiutaleissa. Säilytä
jääkaapissa.
KAAKAOTOFFEE
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl
glukoosisiirappia
½ dl
fariinisokeria
¾ dl siirappia
¾ dl
kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1 rkl
vaniljasokeria
2 dl kermaa
1 rkl voita
Mittaa kaikki
aineet kattilaan, sekoita hyvin. Anna kiehua hiljaa kuplien noin 45
minuuttia, välillä sekoittaen. Kun seos alkaa paksuntumaan tee
hyytymistesti tiputtamalla pari tippaa lautaselle, valmis seos
jähmettyy nopeasti. Kaada seos joko pieniin silikonimuotteihin tai
leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna seoksen jäähtyä ja laita
sitten jääkaappiin pariksi tunniksi. Jos käytit isompaa vuokaa
leikkaa toffee palasiksi. Suosittelen näiden makeisten säilyttämistä
jääkaapissa, sillä ne menettävät muotonsa huoneenlämmössä.
RIISIMUROKARKIT
100 g
kookosrasvaa
100 g tomusokeria
50 g
kaakaojauhetta
100 g riisimuroja
Sulata
kookosrasva. Sekoita kulhossa tomusokeri, kaakaojauhe ja riisimurot.
Lisää kookosrasva hieman jäähtyneenä. Kääntele kaikki aineet
sekaisin. Annostele muromassaa lusikalla leivinpaperin päälle
keoiksi. Anna kovettua.
MANTELITRYFFELIT
0,5 dl
kuohukermaa
170 g tummaa
suklaata
200 g
mantelimassaa
(1 tl tummaa
rommia)
Pinnalle:
tomusokeria ja
kaakaojauhetta
Sulata suklaa
kuumaan kermaan. Sekoita mantelimassa suklaan joukkoon (ja mausta
rommilla). Jäähdytä massa. Muovaa jähmettyneestä massasta pieniä
palloja ja kierittele ne tomusokeri-kaakaoseoksessa.
POPCORN-SUKLAA
noin 2 dl valmiita popcorneja
200 g tummaa
suklaata
(1 rkl viskiä)
savustettua
chilijauhetta oman maun mukaan
ruususuolan tai
merisuolan kiteitä
Laita suklaa (ja viski) pieneen kattilaan. Sulata suklaa vesihauteessa, lisää
chili. Lusikoi suklaata muottien puoliväliin, lisää muutama
suolakide ja pari popcornia jokaiseen muottiin. Lisää jokaiseen
muottiin popcornien päälle vielä sulatettua suklaata. Annoksesta
tulee noin 24 suklaakonvehtia. Itse käytin silikonimuotteja. Voit
halutessasi tehdä popcorn-suklaan myös levyn muotoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti