tiistai 3. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 3. päivä


Laatikot kuuluvat jouluun. Valmista joulupöytään tai jo aiemmin syötäväksi maukasta juureslaatikkoa jossa lanttu, porkkana ja palsternakka ovat sulassa sovussa.


JUURESLAATIKKO
300 g lanttua
200 g porkkanoita
150 g palsternakkaa
1 sipuli
1 dl kermaa
1 kananmuna
1 rkl siirappia
muskottipähkinää raastettuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
(vähän juuresten keitinvettä)
Pinnalle:
korppujauhoja
voinokareita

Paloittele kuoritut juurekset. Laita ne kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon vähän suolaa ja keitä juurekset kypsiksi. Kun valutat veden pois säästä vähän keitinvettä. Soseuta juurekset. Lisää kerma, muna ja mausteet. Jos seos tuntuu liian paksulta lisää vähän juuresten keitinvettä. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja sekä muutama voinokare. Paista 150 asteessa noin 1 tunti ja 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti