tiistai 17. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 17. päivä


Kasvistäytteisiä pasteijoita vaihteluksi joulupöytään.


KASVISPASTEIJAT
Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita tai margariinia
1 munankeltuainen
1 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 dl porkkanaraastetta
1 punainen paprika pieninä kuutioina
1 sipuli silputtuna
2 dl juustoraastetta
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Voiteluun:
kananmunaa

Laita jauhot, rasva, keltuainen ja jogurtti kulhoon. Nypi sormin muruiksi, lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti sileäksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Kuullota kasvikset, anna jäähtyä. Lisää kasvisten joukkoon juustoraaste ja mausteet. Kauli taikina ohueksi ja ota muotilla halkaisijaltaan noin 10 cm kiekkoja. Annostele lusikalla täytettä taikinakiekoille. Voitele reunat valkuaisella, taita taikina puolikuun muotoon ja painele reunat tiiviisti kiinni. Nosta pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele pasteijat keltuaisella. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Tästä annoksesta tulee noin 18 kasvispasteijaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti