keskiviikko 4. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 4. päivä


Tässä ihanan pehmeä mausteinen hedelmäkakku, joka sopii vaikka glögin kanssa nautittavaksi.


HEDELMÄ-MAUSTEKAKKU
200 g pehmeää voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl kanelijauhetta
200 g kuivattuja hedelmiä (esimerkiksi taateleita ja luumuja)
Pinnalle:
0,5 dl mantelilastuja

Vatkaa rasva ja sokeria vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään, lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää taikinaan viimeisenä pieneksi paloitellut kuivatut hedelmät. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja ripottele mantelilastut päälle. Paista 150 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti