maanantai 5. elokuuta 2013

HÄRKÄPAPUA SARVISTA


Ostin viikonloppuna paikallisen viljelijän kasvattamia härkäpapuja. Suuren pussillisen paino oli 1 kg 100 g. Luulin, että kuorimisen ja keittämisen jälkeen minulla olisi vähintään puoli kiloa papuja ja voisin tehdä niistä parikin erilaista ruokaa. Erottelin pavut kuoristaan, jolloin papujen painoksi jäi 400 g. Keitin papuja suolavedessä noin 7 minuuttia. Kuorin vielä pavuista kalvot pois, painoa pavuille jäi enää 300 g. Mitä tästä opin? Ainakin sen, että kuoret ovat paksuja sekä painavia ja luomupavut kelpaavat myös madoille. Ja sen, että puuhasteluun kannattaa varata aikaa.


HÄRKÄPAPURISOTTO
1 sipuli silputtuna
100 g serranokinkkua pieninä paloina
350 g risottoriisiä
noin 1 litra kasvis- tai kanalientä
noin 250 g härkäpapuja (kuorittu, keitetty, kalvot poistettu)
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
nokare voita
70 g parmesaanijuustoa raasteena

Kuullota sipuli öljyssä, lisää serranokinkku pannulle ja sekoittele hetki. Lisää riisi ja sekoittele minuutin ajan. Kaada pannuun pari kauhallista lientä, anna imeytyä riisiin aina välillä sekoitellen ja lisää uutta lientä kauhallinen kerrallaan kunnes kaikki liemi on käytetty. Lisää voinokare, juustoraaste sekä esikäsitellyt pavut risottoon, mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Koristele annokset parmesaanilastuilla ja mintulla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti