maanantai 8. heinäkuuta 2013

KAKSI FENKOLISALAATTIA

Tuoreena fenkoli on aromaattinen ja aniksen makuinen. Kypsentäessä maku muuttuu miedoksi. Seuraavissa kesäisissä salaateista ensimmäisessä fenkoli on tuoreena ja toisessa kypsennettynä.



FENKOLI-VERIGREIPPISALAATTI
1 salaatti- eli mukulafenkoli
1 verigreippi
2 varhaissipulia varsineen
kalamata-oliiveja
suolaa ja mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

Leikkaa fenkoli viipaleiksi, verigreippi kalvottomiksi lohkoiksi ja sipuli renkaiksi. Asettele vadille fenkolit, verigreippi, sipulit sekä oliivit. Ripottele päälle vähän suolaa ja pippuria sekä loraus oliiviöljyä.




LÄMMIN FENKOLISALAATTI
1 salaatti- eli mukulafenkoli
200 g halloumia
1 avokado
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria myllystä
tuoreita yrttejä

Viipaloi fenkoli, halloumi ja avokado, laita ne astiaan, kaada päälle vähän öljyä ja sitruunamehua, mausta suolalla ja pippurilla. Marinoi hetki ja paista sitten kevyesti parilapannulla. Asettele tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti