LEIVITETTY JUUSTO
kotijuustoa
kananmuna
korppujauhoja
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
Leikkaa juusto paloiksi. Kasta juusto vatkattuun munaan ja kierittele sen jälkeen maustetuissa korppujauhoissa. Paista kauniin ruskeaksi pannulla. Tarjoa salaatin
kanssa.
KOTIJUUSTO
3 l täysmaitoa
1 l piimää
4 kananmunaa
1 rkl suolaa
250 g maitorahkaa
Kuumenna maito kiehumispisteeseen,
lisää suola. Vatkaa kananmunat ja yhdistä ne piimän kanssa.
Sekoita piimäseos maidon joukkoon. Anna kiehua niin kauan, että
seos alkaa muuttua massaksi. Nosta kattila liedeltä ja laita kansi
päälle. Anna heran erottua juustomassasta noin puoli tuntia. Nosta
juustomassa sideharsolla vuorattuun juustomuottiin tai siivilään.
Sekoita massaan rahka. Aseta juuston päälle kevyt paino ja laita
valumaan jääkaappiin seuraavaan päivään. Kumoa
tarjoilulautaselle.
GRILLATUT MUNAKOISOKÄÄRYLEET
iso munakoiso
mozzarellajuustoa viipaleina
tomaatteja viipaleina
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi
viipaleiksi. Ryöppää munakoisoviipaleita kiehuvassa suolatussa
vedessä pari minuuttia, valuta ja kuivaa. Aseta aina kaksi
munakoisoviipaletta ristikkäin, laita keskikohtaan
mozzarellaviipale, tomaattiviipale sekä pari basilikanlehteä,
mausta. Taita munakoisoviipaleet kääryleiksi siten, että juusto ja
tomaatti jäävät keskelle täytteeksi. Grillaa kypsiksi ja kauniin värisiksi. Pirskottele päälle
vielä oliiviöljyä ja koristele basilikalla.
Olen kuvaillut kesän mittaan pihamme kukkia. Teen joka päivä kierroksen puutarhassa heti aamulla ja ihastelen kaikki uudet juuri auenneet kukat. Jatkuisipa kesä aina ja kukkien upea väriloisto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti