torstai 11. heinäkuuta 2013

HAUKKAA VÄLILLÄ VÄLIPALAA

Välipalaksi on mukava syödä jotain hyvää ja helposti valmistuvaa. Mysliä kannattaa tehdä etukäteen monen päivän annos ja syödä maukkaana välipalana. Maistuva pannukakku syntyy kuin itsestään ja riittää useammaksi kerraksi. Smoothie on nopea hurauttaa heti nautittavaksi.



MYSLI
4 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl mantelilastuja
1 dl pähkinöitä (esim. pekaanipähkinä)
½ dl juoksevaa hunajaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl rusinoita
2 dl kuivattuja marjoja (esim. mustikoita, karpaloita, puolukoita)

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, mantelilastut ja vähän rouhitut pähkinät sekä hunaja ja öljy. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda uunissa 150 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoittele välillä. Anna seoksen jäähtyä ja lisää rusinat sekä kuivatut marjat. Voit käyttää myös pilkottuja kuivattuja hedelmiä esim. aprikooseja sekä viikunoita. Säilytä kannellisessa astiassa huoneenlämmössä. Tarjoa myslin kanssa maitoa, jogurttia tai viiliä, ripottele pinnalle vähän tuoreita marjoja.




PANNUKAKKU
3 kananmunaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl kauraleseitä
1 ½ dl spelttijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja vatkaa hyvin. Lisää suola, sokeri, leseet ja jauhot hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 20 minuuttia. Tarjoa pannukakku tuoreiden marjojen ja hillon kanssa.




MELONISMOOTHIE
300 g melonia
100 g punaisia marjoja (esim. mansikoita, puolukoita)
2 dl vaniljajogurttia
noin 1 dl omenamehua

Soseuta marjat ja meloni. Lisää jogurtti ja lopuksi sopiva määrä omenamehua. Tällä reseptillä tulee noin 8 dl valmista juomaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti