Tein tänään paprikapiirakkaa.
Piirakasta tuli mehevää ja maukasta, resepti ohessa. Timbaali- ja
juustokohokasresepteillä osallistuin aiemmin Kotikokki.netin
reseptikilpailuun ”Mitä kokkaisit kuninkaallisille?”
Juustokohokasreseptini sijoittui kisassa toiseksi. Lisään reseptit
nyt vielä tänne omaan blogiinikin.
PAPRIKAPIIRAKKA
Piirakkapohja:
1 ½ dl vettä kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
½ tl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
Täyte:
1 kg paprikoita suikaleina
1 sipuli suikaleina
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 dl kermaviiliä
2 dl ranskankermaa
5 kananmunaa
kuivattuja yrttejä (esim. oregano,
timjami ja persilja)
4 dl juustoraastetta
oliiveja
Koristeluun:
tuoreita yrttejä
Liuota hiiva veteen. Lisää suola,
sokeri ja öljy sekä vähitellen jauhot. Anna taikinan kohota
kaksinkertaiseksi. Paista suikaloidut paprikat ja sipuli kevyesti
öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä uuni 200
asteeseen. Sekoita kermaviili, ranskankerma ja munat keskenään,
mausta seos yrteillä. Kauli taikina leivinpaperin päälle
uunipellin kokoiseksi. Leivitä piirakkapohjalle kermaviiliseos, sen
päälle juustoraaste ja lopuksi paprikaseos ja oliivit. Paista noin
30 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet
väriä.
TIMBAALIT
400 g parsakaalia
100 g sieniä
15 cm pala purjoa (valkoinen osa)
2 dl kuohukermaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
1 rkl perunajauhoja
100 g juustoraastetta
3 kananmunaa
1 keltuainen
Paprikakastike:
2 punaista paprikaa
nokare voita
½ dl kasvislientä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
Timbaalit: Keitä parsakaali ja
soseuta. Hienonna sienet ja purjo, kuullota voissa, lisää kerma ja
keitä kokoon paksuksi muhennokseksi. Lisää seokseen
parsakaalisose, mausta suolalla ja pippurilla, anna jäähtyä. Lisää
seokseen perunajauhot, juustoraaste, munat ja keltuainen. Voitele
hyvin pienet uunivuoat tai metallinen muffinssipelti (annoksesta
tulee noin 8 pientä timbaalia). Kaada seos vuokiin ja paista
vesihauteessa 175 asteessa noin tunnin ajan. Peitä vuoat kypsymisen
puolivälissä leivinpaperilla. Kastike: Poista paprikoista kantaosat
ja siemenet. Kypsennä paprikoita 250 asteessa tai grillissä kunnes
pinta alkaa vähän tummua. Anna paprikoiden olla hetki
muovipussissa. Kuori ja soseuta paprikat, lisää voita ja tilkka
kuumaa kasvislientä, mausta. Tarjoa paprikakastiketta timbaalien
kanssa.
JUUSTOKOHOKAS
25 g voita
1 ½ rkl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
50 g juustoraastetta
ripaus cayennepippuria
ripaus sinappijauhetta
2 munankeltuaista
3 munanvalkuaista
suolaa ja mustapippuria myllystä
Pinnalle:
juustoraastetta
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele
ja jauhota korppujauhoilla kolme 2 dl kohokasvuokaa tai kuppia.
Sulata voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja sekoita
kunnes seos on tasaista. Ota kattila liedeltä ja lisää
juustoraaste. Mausta cayennepippurilla, sinappijauheella, suolla ja
mustapippurilla. Anna vähän jäähtyä. Lisää keltuaiset. Vatkaa
valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele lusikalla varovasti seokseen.
Täytä vuoat pari senttiä vajaiksi. Ripottele pinnalle vielä vähän
juustoraastetta. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti