tiistai 23. heinäkuuta 2013

PIIRAKKA, TIMBAALI JA KOHOKAS



Tein tänään paprikapiirakkaa. Piirakasta tuli mehevää ja maukasta, resepti ohessa. Timbaali- ja juustokohokasresepteillä osallistuin aiemmin Kotikokki.netin reseptikilpailuun ”Mitä kokkaisit kuninkaallisille?” Juustokohokasreseptini sijoittui kisassa toiseksi. Lisään reseptit nyt vielä tänne omaan blogiinikin.



PAPRIKAPIIRAKKA
Piirakkapohja:
1 ½ dl vettä kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
½ tl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
Täyte:
1 kg paprikoita suikaleina
1 sipuli suikaleina
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 dl kermaviiliä
2 dl ranskankermaa
5 kananmunaa
kuivattuja yrttejä (esim. oregano, timjami ja persilja)
4 dl juustoraastetta
oliiveja
Koristeluun:
tuoreita yrttejä

Liuota hiiva veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy sekä vähitellen jauhot. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Paista suikaloidut paprikat ja sipuli kevyesti öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kermaviili, ranskankerma ja munat keskenään, mausta seos yrteillä. Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi. Leivitä piirakkapohjalle kermaviiliseos, sen päälle juustoraaste ja lopuksi paprikaseos ja oliivit. Paista noin 30 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet väriä.




TIMBAALIT
400 g parsakaalia
100 g sieniä
15 cm pala purjoa (valkoinen osa)
2 dl kuohukermaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
1 rkl perunajauhoja
100 g juustoraastetta
3 kananmunaa
1 keltuainen
Paprikakastike:
2 punaista paprikaa
nokare voita
½ dl kasvislientä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä

Timbaalit: Keitä parsakaali ja soseuta. Hienonna sienet ja purjo, kuullota voissa, lisää kerma ja keitä kokoon paksuksi muhennokseksi. Lisää seokseen parsakaalisose, mausta suolalla ja pippurilla, anna jäähtyä. Lisää seokseen perunajauhot, juustoraaste, munat ja keltuainen. Voitele hyvin pienet uunivuoat tai metallinen muffinssipelti (annoksesta tulee noin 8 pientä timbaalia). Kaada seos vuokiin ja paista vesihauteessa 175 asteessa noin tunnin ajan. Peitä vuoat kypsymisen puolivälissä leivinpaperilla. Kastike: Poista paprikoista kantaosat ja siemenet. Kypsennä paprikoita 250 asteessa tai grillissä kunnes pinta alkaa vähän tummua. Anna paprikoiden olla hetki muovipussissa. Kuori ja soseuta paprikat, lisää voita ja tilkka kuumaa kasvislientä, mausta. Tarjoa paprikakastiketta timbaalien kanssa.




JUUSTOKOHOKAS
25 g voita
1 ½ rkl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
50 g juustoraastetta
ripaus cayennepippuria
ripaus sinappijauhetta
2 munankeltuaista
3 munanvalkuaista
suolaa ja mustapippuria myllystä
Pinnalle:
juustoraastetta

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele ja jauhota korppujauhoilla kolme 2 dl kohokasvuokaa tai kuppia. Sulata voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja sekoita kunnes seos on tasaista. Ota kattila liedeltä ja lisää juustoraaste. Mausta cayennepippurilla, sinappijauheella, suolla ja mustapippurilla. Anna vähän jäähtyä. Lisää keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele lusikalla varovasti seokseen. Täytä vuoat pari senttiä vajaiksi. Ripottele pinnalle vielä vähän juustoraastetta. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoa heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti