lauantai 24. maaliskuuta 2012

LYHYTELOKUVA JA RUOKA: THE MYSTERY OF MISSING SINK



THE MYSTERY OF MISSING SINK

Muistelimme vanhoja ja kaivoimme arkistoistamme vuosia sitten tekemämme ruoka-aiheisen lyhytelokuvan. Jos tuli päähenkilön tavoin nälkä katsellessa, niin tässä ovat The mystery of missing sinkin reseptit. Muista ruokatavat!

Päivä 1.
KYLMÄSAVULOHIPASTA
400 g kylmäsavulohta suikaleina
1 sipuli hienonnettuna
3 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä
2 rkl konjakkia
mustapippuria
cayennepippuria
persiljaa
500 g tagliatellea

Keitä tagliatelle väljässä vedessä. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää kerma, valkoviini ja konjakki. Lisää kylmäsavulohi. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää pasta ja mausteet.
Tämä ohje on Jyrki Sukulan Kaikilla mausteilla-kirjasta.


Päivä 2.
KUSKUSLIHAPATA
700 g naudan sisäpaistia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
4 porkkanaa
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
2 sellerinvartta
2 punaista paprikaa
1 prk kikherneitä
8 dl lihalientä
2 rkl tomaattipyreetä
chiliä
1 rkl kurkumaa
1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 laakerinlehteä
2-3 kokonaista kanelitankoa
6 kokonaista neilikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Paloittele liha ja pilko kasvikset. Ruskista liha kevyesti pannulla. Laita kaikki ainekset pataan ja kypsennä miedolla lämmöllä pari tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoa kuskusin ja mangochutneyn kanssa.


Päivä 3.
HAPANIMELÄKANA
400 g broilerin fileetä paloina
½ tl suolaa
1 tl soijakastiketta
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
3 rkl maissijauhoja
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
pieni purjosipuli suikaleina
1 paprika paloiteltuna
100 g säilykeananasta
Kastike:
4 rkl vettä
4 rkl ananasmehua
3 rkl viinietikkaa
2 tl soijaa
2 rkl ketsuppia
2 tl worcestershire-kastiketta
2 rkl sokeria
¼ tl suolaa
2 rkl perunajauhoja

Laita kanapalat kulhoon, mausta suolalla ja soijalla. Lisää muna ja sekoita hyvin. Sirottele lihojen päälle maissijauhoja tasainen kerros. Paista kanat öljyssä parissa erässä. Paista toisessa pannussa nopeasti sipulit ja paprika. Lisää joukkoon ananaspalat sekä kastike koko ajan sekoittaen. Kaada valmis kastike kanapalojen päälle. Tarjoile riisin kanssa.


Päivä 4.
ENCHILADAT
tortilloja
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 rkl tomaattipyreetä
chiliä
oreganoa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
juustoraastetta

Kuullota sipulit ja paista jauheliha. Lisää pannulle pyree sekä pavut. Hauduta hetki, mausta. Täytä tortillat, ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa kunnes juusto sulaa.


Päivä 5.
KATKARAPUKOOKOSPATA
1 tl currytahnaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala inkivääriä hienonnettuna
2 punaista paprikaa kuutioina
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk kookosmaitoa
2 rkl sitruunamehua
400 g kuorittuja katkarapuja
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria
tuoretta basilikaa

Kuullota currytahna, sipulit, inkivääri ja paprikakuutiot öljyssä. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja katkaravut, lämmitä hetki, mutta älä keitä. Mausta tuoreilla yrteillä juuri ennen tarjoilua.


Päivä 6.
JUUSTOLLA TÄYTETYT JAUHELIHAPIHVIT
400 g jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
3 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
1 pussi sipulikeittoaineksia
mustapippuria myllystä
100 g tuorejuustoa

Sekoita kulhossa kananmuna, kermaviili, korppujauhot ja sipulikeittoainekset. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha ja pippuria, sekoita hyvin. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile pihveiksi. Levitä juustoa täytteeksi neljälle pihville ja aseta loput neljä pihviä kansiksi juuston päälle. Paista pihvit miedolla lämmöllä täysin kypsiksi.


Päivä 7.
GRILLIMAKKARA & UUDET PERUNAT
Keitä perunat ja grillaa makkara.

Päivä 8.
Emme suosittele.

Ohessa vielä elokuvan alkuperäinen kuvakäsikirjoitus:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti