lauantai 17. maaliskuuta 2012

KOKKAILUA SUKULAN KANSSA


Pääsin kokkailemaan huippukokki Jyrki Sukulan kanssa HK:n ruokatalon koekeittiöön Vantaalle. Illan teemana oli broileri ja viinietikat.
Tilaisuuteen osallistui viisi paria, jokainen pari sai tehtäväksi valmistaa yhden ateriakokonaisuuden Jyrkin laatiman ohjeen mukaan. Jyrki kertoili letkeään tyyliinsä kaikkea ruokaan ja kokkiuraansa liittyvää sekä jakeli neuvoja ja vinkkejä taukoamatta.
Illan tunnelma oli mukavan letkeä. Lopuksi kaikki illan aikana valmistetut ruoat laitettiin esille ja nautittiin yhdessä hyvällä ruokahalulla.

Seuraavassa Jyrki Sukulan laatima ohje jonka toteutin kokkailuillassa hänen opastamanaan.



TÄYTETTY KANANPOJAN KOIPIREISI SIIDERIKASTIKKEELLA JA RUCOLA PERUNOILLA

Täytetyt koipireidet:
4 kpl kananpojan koipireisiä
150 g broilerin rintafileetä
1 dl ranskankermaa
50 g tuoreita herkkusieniä
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl dijon sinappia
suolaa
valkopippuria
tabascoa
oliiviöljyä

Poista reisiluu kanasta, nuiji kevyesti lihanuijalla reisilihaa. Tee poikittaisviillot koipeen luuhun saakka. Mausta koipireidet kauttaaltaan suolalla ja valkopippurilla. Hienonna sienet ja paista pannulla oliiviöljyssä ruskeiksi. Hienonna broilerifilee tasaiseksi massaksi tehosekoittimella ja lisää ranskankerma, suolaa, valkopippuria, tabascoa, sienet sekä ruohosipuli. Sivele broilerin reiteen dijon sinappia ja levitä mureketta tasaisesti reisilihan päälle. Taita kiinni ja sido narulla tai kiinnitä hammastikulla, jotta täyte pysyy sisällä. Sivele pintaan oliiviöljyä.
Paista uunissa 160 asteessa noin 30 minuuttia.

Siiderikastike:
2 kpl omenaa
2 kpl salottisipulia
3 oksaa timjamia
3 rkl omenaviinietikkaa
4 dl kanalientä
2 dl kuivaa omenasiideriä
2 rkl sokeria
suolaa
valkopippuria
nokare voita

Kuori ja pilko sipulit ja omenat. Laita sokeri kattilaan ja anna ruskistua, lisää pilkotut omenat ja sipulit. Lisää omenaviinietikka. Lisää sekaan kanaliemi, siideri ja timjami. Keitä kunnes lientä on puolet jäljellä, siivilöi liemi ja keitä hetki lisää. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää nokare voita.

Rucola-perunat:
4-6 kpl jauhoisia perunoita
1 nippu rucolaa
1 dl oliiviöljyä
suolaa

Keitä perunat kuorineen ja kuori ne kuumana. Leikkaa rucola hienoksi veitsellä ja lisää kuorittujen perunoiden joukkoon. Murskaa peruna-rucola-seos oliiviöljyn kera ja mausta suolalla.

Vielä viimeiseksi ennen lähtöä pyysin pitkäaikaista idoliani kirjoittamaan nimikirjoitukset kahteen hänen vanhaan reseptikirjaansa, jotka toin mukanani. Jäi mukavat muistot.

Lisää kuvia tapahtumasta löydät TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti