lauantai 17. maaliskuuta 2012

ÄLÄ UNOHDA MARJOJA PAKASTIMEEN


Olethan muistanut syödä viime kesänä ja syksynä pakastamiasi marjoja. Jos et, niin nyt on aika tyhjentää pakastinta ja käyttää talteen laitettuja marjoja. Pistele puolukat, mustikat, mansikat, vadelmat, herukat ja muut marjat parempiin suihin ennen kuin tuoreita on taas tarjolla.
Marjat säilyvät hyvänä pakastimessa -18 asteessa 8-12 kuukautta. Pidemmässä säilytyksessä pakasteet eivät varsinaisesti pilaannu, mutta maku, rakenne ja vitamiinipitoisuus kärsivät. Pakastemarjat sopivat monenlaisiin jälkiruokiin kuten rahkoihin, pirtelöön, kiisseliin ja puuroihin sekä tietysti leivonnaisiin. Yksinkertainen marjaherkku syntyy kohmeisista marjoista ja lämpimästä kinuskikastikkeesta.




POP-PAISTOS

(4 annosta)
3 dl puolukoita
2 omenaa lohkoina
1 porkkana raastettuna
1 dl rusinoita
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl mantelirouhetta
0,5 dl fariinisokeria
100 g margariinia tai voita
1 tl kanelia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista uunivuoassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoa maustamattoman jogurtin kanssa. Kokoa lasiin kerroksittain. Sopii mainiosti myös jäätelön kaveriksi.




PUOLUKKA-KINKKUMUFFINSSIT

(12 kpl)
1,5 dl vehnäleseitä
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 kananmunaa
0,5 dl rypsiöljyä
2 dl maitoa
2 dl puolukoita
100 g kinkkua pieninä kuutioina
100 g juustoraastetta
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

Yhdistä jauhot. Vatkaa munat ja öljy, sekoita maito ja jauhot joukkoon. Lisää loput ainekset taikinaan varovasti käännellen. Jaa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.



MUSTIKKAPIRTELÖ

(4 lasillista)
2 dl mustikoita
1 banaani
2 dl vaniljajogurttia
2 dl maitoa
2 rkl vehnäleseitä

Laita ainekset tehosekoittimeen, soseuta ja kaada laseihin.


KUNINGATARPIIRAKKA

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
1 kananmunaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita ja vadelmia

Margariini ja sokeri vatkataan, munat lisätään yksitellen. Jauhot sekoitetaan ja lisätään taikinaan. Taikina painellaan vuokaan.
Sekoita täyte ja levitä piirakkapohjalle. Kypsennetään 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti