Onko
pakastimessasi karpaloita tai puolukoita? Tämä ilman uunia
valmistuva kakku saa raikkautta puolukoista ja karpaloista. Punainen hyytelökakku
sopii värinsäkin puolesta hienosti pikkujoulun tai joulun
tarjoiluihin.
PUNAINEN
HYYTELÖKAKKU
Pohja:
200 g
kaurakeksejä
2 rkl karpalo-
tai puolukkajauhetta
75 g margariinia
sulatettuna
Hyytelö:
6 liivatelehteä
2 dl
maustamatonta jogurttia
1,5 dl sokeria
1 dl
makeuttamatonta karpalo- tai puolukkamehua
2 dl kermaa
Kiille:
3 liivatelehteä
2 dl
makeuttamatonta karpalo- tai puolukkamehua
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
Koristeluun:
karpaloita tai
puolukoita
Pohja: Jauha
keksit hienoksi, sekoita joukkoon marjajauhe sekä sulatettu
margariini. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele
keksiseos vuokaan. Laita jähmettymään hetkeksi jääkaappiin.
Hyytelö: Liota
liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita jogurtti ja
sokeri keskenään. Kuumenna 0,5 dl mehua. Purista liivatelehdet ja
sulata ne mehuun. Lisää 0,5 dl mehua sekaan ja kaada ohuena nauhana
jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää
seokseen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja laita hyytymään
jääkaappiin. Anna kakun hyytyä mielellään yön yli.
Kiille: Laita
liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kiehauta kattilassa mehu
ja vesi, lisää sokeri ja anna sulaa. Purista vesi liivatelehdistä
ja sulata marjaliemeen. Anna marjaliemen jäähtyä vähän. Lusikoi
marjalientä hyytelön päälle varovasti. Laita kakku vielä
jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Koristele marjoilla ennen
tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti