lauantai 22. marraskuuta 2014

PIKKUJOULUNPUNAISTA



Onko pakastimessasi karpaloita tai puolukoita? Tämä ilman uunia valmistuva kakku saa raikkautta puolukoista ja karpaloista. Punainen hyytelökakku sopii värinsäkin puolesta hienosti pikkujoulun tai joulun tarjoiluihin.


PUNAINEN HYYTELÖKAKKU
Pohja:
200 g kaurakeksejä
2 rkl karpalo- tai puolukkajauhetta
75 g margariinia sulatettuna
Hyytelö:
6 liivatelehteä
2 dl maustamatonta jogurttia
1,5 dl sokeria
1 dl makeuttamatonta karpalo- tai puolukkamehua
2 dl kermaa
Kiille:
3 liivatelehteä
2 dl makeuttamatonta karpalo- tai puolukkamehua
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
Koristeluun:
karpaloita tai puolukoita

Pohja: Jauha keksit hienoksi, sekoita joukkoon marjajauhe sekä sulatettu margariini. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuokaan. Laita jähmettymään hetkeksi jääkaappiin.

Hyytelö: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita jogurtti ja sokeri keskenään. Kuumenna 0,5 dl mehua. Purista liivatelehdet ja sulata ne mehuun. Lisää 0,5 dl mehua sekaan ja kaada ohuena nauhana jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin. Anna kakun hyytyä mielellään yön yli.

Kiille: Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kiehauta kattilassa mehu ja vesi, lisää sokeri ja anna sulaa. Purista vesi liivatelehdistä ja sulata marjaliemeen. Anna marjaliemen jäähtyä vähän. Lusikoi marjalientä hyytelön päälle varovasti. Laita kakku vielä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti