Tässä ihanan pehmeä mausteinen
hedelmäkakku, joka sopii vaikka glögin kanssa nautittavaksi.
HEDELMÄ-MAUSTEKAKKU
200 g pehmeää voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl kanelijauhetta
200 g kuivattuja hedelmiä (esimerkiksi
taateleita ja luumuja)
Pinnalle:
0,5 dl mantelilastuja
Vatkaa rasva ja sokeria vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Sekoita jauhot ja mausteet
keskenään, lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää taikinaan
viimeisenä pieneksi paloitellut kuivatut hedelmät. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen
muotoinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja
ripottele mantelilastut päälle. Paista 150 asteessa noin 1 tunti 15
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti