Käsi ylös, jos omistat leivinuunin.
Käsi ylös, jos olet tehnyt pizzaa leivinuunissa. Käsi ylös, jos
olet tehnyt leivinuunissa pizzaa italialaiseen tyyliin eli puut
palavat samanaikaisesti pizzaa paistaessa. Täällä käsi nousi
kolme kertaa.
Nyt kun pihapizzauunimme on laitettu
talvehtimaan, heräsi idea kokeilla miten meidän sisäleivinuuni
pärjäisi pizzanpaistossa. Yllättävän hyvin toimi tuo
uunivanhuksemme tässäkin puuhassa. Yhtään savua ei tullut
keittiöön operaation aikana. Keittiössä tosin tuli melko lämmin,
kun ulkolämpötila on vielä reilusti plussan puolella. Paistoimme
perinteistä Margarita-pizzaa sekä suomalaiskansallista
ruistaikinapohjaista silakkapizzaa leivinuunin kunniaksi.
Perus-italialaisen pizzan ohjeita löytyy meidän ulkopizzauunin jutusta TÄÄLTÄ.
SILAKKAPIZZA
Ruispizzapohja:
10 g tuorehiivaa
1,25 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
1,5 dl ruisjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
tomaattikastiketta
emmentaljuustoa raasteena
silakoita paistettuna
punasipulia ohuina renkaina
Vinkkejä pizzanpaistamiseen
leivinuunissa:
Polta ensin reilusti puita uunissa tavalliseen tapaan
uunin keskiosassa. Siirrä palavat puut uunin takaosaan, niin että
eteen jää hyvä paistotila pizzalle. Pyörittele pizzaa paistamisen
aikana. Pizza valmistuu noin 2 minuutissa. Ennen seuraavan pizzan
paistamista siirrä puut hetkeksi keskelle ja laita luukku kiinni,
että pohja lämpenee uudelleen.
Käsi nousi vain kahdesti, eli kokeiltava on.
VastaaPoistaPyöritteleminen kesken opaiston kuulostaa lievästi sanottuna haasteelliselta....
Kannattaa kokeilla. Pizzan pyörittely sujuu, kun vähän harjoittelee. Ohuesta pellistä tehty pizzalapio toimii parhaiten.
VastaaPoistaHeippa, mainio löytö tämä sun blogi! Olen leivinuunissa paistanut pizzaa aiemmin ja parasta mitä ikinä. Tää italialainen tapa on mulle uusi. Tänään aion kokeilla. :) Askartelin ja rakentelin ohuemman leipälapion, että saan pyöriteltyä pizzoja paremmin. Jännittävää ja kiitos. :)
VastaaPoistaKiva kuulla. Kerrohan miten sujui.
VastaaPoistaHei. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. ;) No tuota. Mun pizza ei onnistunut lainkaan. Siitä tuli toki erittäin maistuva, mutta uunissa rutattu möykky. Haha. Ahnehdin ja laitoin liikaa täytteitä niin ohuelle pohjalle. Mutta kuten sanoin: Oli hyvänmakuista. Sittemmin olen muuttanut pois leivinuunin viereltäeikä tullut toistekokeiltua. Ehkäpä joskus taas! Tää muuten tulee näköjään nyt eri nikillä,mutta olen toi yllä oleva Minna. :)
VastaaPoistaNoniin, hiilet vedin pois lämpötila näyttää 400,taikina kohoaa. Eilen tuli maistettua pizzerian pizzaa, kyllä täytyy todeta et kotona parempi tulee, koska pitsahan syödään sormin ei haarukalla ja veitsellä.
VastaaPoista