Hienoa, sähköt palasivat juuri. Sähköt olivat kovan myrskyn takia poikki yöllä pari tuntia ja sitten uudelleen aamulla kahdeksasta iltapäivään vähän yli kolmeen. Valvoin koko yön koiraa rauhoitellen ja kun en itsekään saanut unta. Myrsky koitui yhden vanhan omenapuun surmaksi, se halkesi keskeltä. Muita myrskyvaurioita ei onneksi kohdallemme osunut.
Siispä tämän päivän joulukalenteri tulee vähän myöhässä. Kalenterista paljastuu tänään ihana
perinteinen sitrusmarmeladi. Mutta varo, sillä tähän voi tulla
himo.
SITRUSMARMELADI
2 appelsiinia
1 verigreippi
1 sitruuna
1 l vettä
1 kg sokeria
Aloita marmeladin tekeminen illalla.
Pese sitrusten kuoret huolellisesti. Paloittele hedelmät kuorineen
pieniksi kuutioiksi. Laita sitrukset kattilaan ja kaada litra vettä
päälle. Peitä kattila kelmulla ja jätä huoneen lämpöön yön
yli. Seuraavana aamuna laita kattila liedelle ja anna kiehua hiljaa
kuplien puoli tuntia. Jätä seos edelleen huoneen lämpöön ja
jatka taas illalla lisäämällä kattilaan kilo sokeria. Keitä nyt
1 tunti 30 minuuttia välillä sekoitellen niin marmeladi on valmis
purkitettavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti