Valmistin itsenäisyyspäivänä
perheelleni täytettyjä lihakääryleitä sekä värikästä
juuresterriiniä. Loistava yhdistelmä, kaikki tykkäsivät. Hiki
kyllä tuli ruokaa tehdessä, sillä käytössäni on tällä
hetkellä vanha kunnon puuhella induktiolieden ollessa korjaamolla.
Puuhella kuumentaa ruoan lisäksi koko keittiön ja kokin, mutta luo
kyllä ihan omanlaisensa tunnelman.
TÄYTETYT LIHAKÄÄRYLEET
noin 1 kg naudan
ulkofileepala
suolaa ja mustapippuria myllystä
Täyte:
100 g pekonia pieneksi kuutioituna
1 sipuli silputtuna
150 g vuohenmaitojuustoa
päärynää suikaleina
Kastike:
3 dl lihalientä
2 dl kermaa
2 rkl konjakkia
suolaa maun mukaan
Paista pekoni ja kuullota sipuli. Leikkaa naudanliha ohuiksi viipaleiksi.
Mausta lihat, laita kaikkia täytteen aineksia jokaiselle lihaviipaleelle ja rullaa
kääryleiksi. Sulje kääryleet cocktailtikulla. Ruskista kääryleet
pannulla. Lisää pannulle lihaliemi ja kerma. Hauduta noin puoli
tuntia. Lisää loppuvaiheessa konjakki. Poista tikut lihoista ja
nosta kääryleet tarjoiluvadille. Siivilöi kastike, suurusta
tarvittaessa, kiehauta ja tarkasta maku. Tarjoa juuresterriinin kanssa.
JUURESTERRIINI
Perunasose:
500 g perunoita
1,5 dl kermaa
Porkkanasose:
300 g porkkanoita
1 kananmuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Punajuurisose:
300 g punajuuria
1 kananmuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
suolaa maun mukaan
Keitä perunat, porkkanat ja punajuuret
omissa kattiloissaan kypsiksi, kaada keitinvedet pois. Soseuta
perunat, lisää kerma. Jaa perunasose kahteen osaan. Soseuta
porkkanat, lisää puolet perunasoseesta, kananmuna ja mausteet.
Soseuta myös punajuuret, lisää toinen puoli perunamuusista,
kananmuna ja mausteet. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen
muotoinen uunivuoka. Laita soseet kerroksittain vuokaan. Paista 175
asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Leikkaa
viipaleiksi, tarjoa lihakääryleiden ja kastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti