keskiviikko 5. marraskuuta 2014

PAREMPI PERUNAPAISTOS



Tässä hyvä perunalisäke tarjottavaksi vaikka isänpäivän aterialla pihvin tai kalan kanssa.


PERUNAPAISTOS
noin 800 g perunoita
3 dl juustoraastetta
1 dl tuoretta persiljaa ja timjamia silputtuna
3 kananmunaa
3 dl maitoa (tai kermaa)
muskottipähkinää raastettuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
pari voinokaretta pinnalle

Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita maidon kanssa, mausta munamaito muskotilla, pippurilla ja suolalla. Leikkaa suorakaiteenmuotoisen uunivuoan pohjalle leivinpaperista sopivankokoinen pala ja voitele vuoka. Lado voideltuun vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, juustoraastetta ja yrttisilppua. Kaada väleihin munamaitoa ja jatka kerroksia niin, että päällimmäiseksi tulee perunaviipaleita. Painele perunoita, että rakenteesta tulee tiivis. Ripottele muutama voinokare vuoan pinnalle. Laita vuoka uuniin vesihauteessa ja paista noin 1,5 tuntia. Peitä pinta puolivälissä foliolla ettei pinta tummu liikaa. Anna paistoksen vetäytyä 15 minuuttia. Kumoa paistos lautaselle ja vielä kerran ympäri, jos haluat paistopinnan ylöspäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti