Lettuja
jämistä, ei lainkaan hullumpi ajatus. Edelliseltä aterialta yli
jäänyt keitetty riisi sujahtaa mukavasti lettutaikinan sekaan. Itse
käytin jasmiiniriisiä ja letuista tuli hyvän makuisia.
Porkkanamehun puristamisesta jää yli hienojakoista porkkanamassaa,
sen voi lisätä lettutaikinaan. Porkkanamassaletuista tulee todella
pehmeitä ja suussa sulavia.
RIISILETUT
3
dl keitettyä riisiä
2
kananmunaa
2
dl maitoa
1
dl vehnäjauhoja
2
rkl sokeria
0,5
tl kardemummaa
ripaus
suolaa (maun mukaan)
0,5
dl öljyä
Vatkaa
kananmunat kevyesti. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna taikinan
turvota noin puoli tuntia. Paista pieniä lettuja pannulla.
Annoksesta tulee noin 15 pientä riisilettua. Tarjoa mansikkahillon
kanssa.
PORKKANALETUT
3
dl porkkanamassaa (tuoremehun teosta ylijäänyttä)
3
kananmunaa
5
dl maitoa
1
dl kaurahiutaleita
2
dl vehnäjauhoja
noin
1 tl suolaa
ripaus
muskottia
0,5
dl öljyä
Vatkaa
munat kevyesti kulhossa, lisää maito, kaurahiutaleet, jauhot,
mausteet ja öljy. Anna taikinan turvota hetki. Lisää porkkanamassa
juuri ennen paistamista. Paista lettupannulla pieniä lettuja.
Annoksesta tulee noin 20 pientä porkkanalettua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti