maanantai 9. joulukuuta 2013

ARJEN NAUTINTOJA


Ruokaisa salaatti sopii hyvin lounaaksi. Tämä salaatti täyttää vatsan juuri sopivasti, muttei tee oloa tukalaksi. Ja makukin on kohdillaan.


COUSCOUS-NAKKISALAATTI
noin 200 g nakkeja
2 dl couscous-suurimoita
2 dl kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
tuoretta persiljaa ja minttua
mustapippuria myllystä
salaatinlehtiä
1 avokado
100 g herneitä
50 g kuivattuja karpaloita

Laita couscous-suurimot kulhoon, kaada kuuma kasvisliemi päälle. Sekoita, anna turvota pari minuuttia peitettynä, lisää oliiviöljy, sitruunamehu ja viinietikka, mausta tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Paloittele nakit ja paista hetki pannulla. Kuumenna herneet. Kuori ja paloittele avokado. Asettele tarjoiluvadille salaatinlehtiä. Yhdistä nakit, couscous, avokado, herneet ja karpalot, annostele salaatinlehtien päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti