Paahdetut mantelit olivat suosittuja jo
keskiajalla. Sopivat myös nykyajan jouluun.
PAAHDETUT MANTELIT
3 dl manteleita
1 rkl voita
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
Mausteseos:
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
¼ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl jauhettua pomeranssia
Paahda mantelit kuivalla pannulla.
Laita pieneen kattilaan voi, hunaja ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja
lisää mantelit kattilaan. Anna mantelien imeä seos. Sekoita kulhossa
sokerista, suolasta, kanelista, inkivääristä ja pomeranssista
mausteseos. Kierittele mantelit mausteseoksessa.
Paahdetut mantelit on niiiin hyviä. Ja ne tulee nopeasti. :)
VastaaPoistaIhana ohje! Olen syönyt Tallinnan vanhassa kaupungissa mahtavia, kuumia, sormiapolttavia manteleita. Tällä ohjeilla voisi kuumentaa sormenpäitä herkullisesti!
VastaaPoistaKiitos, nämä ovat kyllä helppoja & hyviä.
VastaaPoista