sunnuntai 8. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 8. päivä


Paahdetut mantelit olivat suosittuja jo keskiajalla. Sopivat myös nykyajan jouluun.


PAAHDETUT MANTELIT
3 dl manteleita
1 rkl voita
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
Mausteseos:
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
¼ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl jauhettua pomeranssia

Paahda mantelit kuivalla pannulla. Laita pieneen kattilaan voi, hunaja ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mantelit kattilaan. Anna mantelien imeä seos. Sekoita kulhossa sokerista, suolasta, kanelista, inkivääristä ja pomeranssista mausteseos. Kierittele mantelit mausteseoksessa.


3 kommenttia:

  1. Paahdetut mantelit on niiiin hyviä. Ja ne tulee nopeasti. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana ohje! Olen syönyt Tallinnan vanhassa kaupungissa mahtavia, kuumia, sormiapolttavia manteleita. Tällä ohjeilla voisi kuumentaa sormenpäitä herkullisesti!

    VastaaPoista