Tämän päivän joulukalenteriluukusta
paljastuu hyvin vanha ja perinteinen inkiväärileipäresepti.
INKIVÄÄRILEIPÄ
120 g voita
120 g fariinisokeria
2 dl siirappia
1,5 dl kermaa
250 g vehnäjauhoja
4 tl inkiväärijauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
Sulata kattilassa voi, lisää
fariinisokeri, siirappi ja kerma, kuumenna samalla koko ajan
sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä vähän.
Sekoita jauhot, inkiväärijauhe ja sooda keskenään. Lisää kuivat
aineet nesteeseen siivilän läpi. Vatkaa munat kevyesti ja lisää
myös taikinan joukkoon, sekoita hyvin. Vuoraa uunivuoka (30 x 20 cm)
leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Paista 150 asteessa noin
tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä puutikulla, kun taikina ei enää
tartu tikkuun inkiväärileipä on valmis. Anna jäähtyä ja leikkaa
paloiksi (noin 20 palaa). Jos haluat, niin ripottele päälle
tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti