lauantai 17. lokakuuta 2015

Huikean hyvä mustikkakakku



Nyt valmistui ihan yliveto mustikkakakku. Tätä kakkua tehdessä ei tarvitse osata oikeastaan mitään, niin helposti se valmistuu. Syödessä kakun helppoutta ei huomaa, sillä maku on kohdillaan.


MUSTIKKAKAKKU
100 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl siirappia
2 kananmunaa
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
200 g kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl mustikoita

Vatkaa rasva ja siirappi, lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti. Lisää vaniljauute ja kermaviili. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan. Voitele ja jauhota vuoka (esimerkiksi 18 x 28 cm irtopohjavuoka). Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele noin 2 dl mustikoita taikinan päälle. Lisää vielä loput taikinasta ja loput mustikoista vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä kakku ja koristele jos haluat tai syö sellaisenaan.


2 kommenttia:

  1. Tämä on niin kaunista kuvassa, että on pakko huomenna kokeilla!

    Löysin juuri ruokablogisi, ja nautin silmilläni lukemattomia aterioita. Kiitos tarkoista ja hyvin valaistuista kuvista:)

    VastaaPoista