perjantai 6. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 6. päivä


Itsenäisyyspäivää voi juhlistaa vaikkapa tällä tiikerikakun siniraitaisella mustikkaversiolla.


MUSTIKKATIIKERIKAKKU
200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
raitaosaan:
2 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja

Voitele ja jauhota rengasvuoka. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin, lisää vaahtoon siivilän läpi. Survo kulhossa mustikat haarukalla, jätä osa kokonaisiksi. Lisää mustikoiden joukkoon perunajauhot sekä 1/3 osaa taikinasta, sekoita. Laita taikinat kerroksittain vuokaan siten, että ensin tulee vaaleaa taikinaa. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia, kokeile puutikulla kypsyyttä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti