Itsenäisyyspäivää voi juhlistaa
vaikkapa tällä tiikerikakun siniraitaisella mustikkaversiolla.
MUSTIKKATIIKERIKAKKU
200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
raitaosaan:
2 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Voitele ja jauhota rengasvuoka. Vatkaa
rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin, lisää vaahtoon
siivilän läpi. Survo kulhossa mustikat haarukalla, jätä osa
kokonaisiksi. Lisää mustikoiden joukkoon perunajauhot sekä 1/3
osaa taikinasta, sekoita. Laita taikinat kerroksittain vuokaan siten,
että ensin tulee vaaleaa taikinaa. Paista 175 asteessa noin 50
minuuttia, kokeile puutikulla kypsyyttä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti