sunnuntai 15. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 15. päivä


Leipätangot keiton kaveriksi, dippailuun tai juustotarjottimelle.


LEIPÄTANGOT
3 dl vettä
10 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl kuivattuja yrttejä (esim. timjamia ja oreganoa)
noin 8 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut ainekset. Vaivaa taikinaa (koneella) noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota tunnin ajan. Jaa taikina paloiksi ja pyörittele noin 20 cm pitkiksi tangoiksi, tyyli on vapaa. Anna tankojen kohota noin 20 minuuttia. Voitele vedellä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia eli kunnes tangot saavat hieman väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti