torstai 19. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 19. päivä


Tämä jouluinen leipä sopii loistavasti niin kalan tai kinkun kanssa tarjoiltuna.


TUMMA JOULULIMPPU
5 dl piimää
1,5 dl kaljamaltaita
8 dl ruisjauhoja
1 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl fenkolia jauhettuna
¾ rkl suolaa
1 dl siirappia
noin 4 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
kananmunaa

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita piimään kaljamaltaat ja puolet eli 4 dl ruisjauhoista. Peitä kulho ja jätä tunniksi turpoamaan. Lisää loput ruisjauhoista ja kädenlämpöiseen veteen sekoitettu hiiva, sekä muut taikinan ainekset. Alusta taikina hyvin ja anna kohota puoli tuntia. Leivo kaksi limppua ja laita ne liinan alle nousemaan. Voitele leivät kananmunalla ja pistele haarukalla muutamia reikiä leipiin. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti