torstai 12. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 12. päivä


Riisipuuron juhlavampi versio.


MALTAN RIISI
1,5 dl puuroriisiä
2,5 dl vettä
2,5 dl maitoa
suolaa maun mukaan
3 liivatelehteä
1 dl appelsiinimehua
yhden appelsiinin kuori raastettuna + hedelmäliha paloiteltuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
appelsiiniviipaleita
paahdettuja mantelilastuja

Kiehauta vesi ja maito kattilassa, lisää riisi ja ripaus suolaa, keitä kypsäksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiinimehu, lisää sokerit sekä puristetut liivatelehdet. Sulata liivatelehdet mehuun, älä keitä. Lisää appelsiininkuori. Lisää appelsiinipalat riisin joukkoon. Yhdistä liivateliemi riisipuuroon hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita myös riisipuuroon. Annostele jälkiruokamaljoihin ja laita hyytymään jääkaappiin tunniksi. Koristele muutamalla appelsiiniviipaleella ja mantelilastuilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti