Riisipuuron juhlavampi versio.
MALTAN RIISI
1,5 dl puuroriisiä
2,5 dl vettä
2,5 dl maitoa
suolaa maun mukaan
3 liivatelehteä
1 dl appelsiinimehua
yhden appelsiinin kuori raastettuna +
hedelmäliha paloiteltuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
appelsiiniviipaleita
paahdettuja mantelilastuja
Kiehauta vesi ja maito kattilassa,
lisää riisi ja ripaus suolaa, keitä kypsäksi. Liota liivatelehtiä
kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiinimehu, lisää sokerit sekä
puristetut liivatelehdet. Sulata liivatelehdet mehuun, älä keitä.
Lisää appelsiininkuori. Lisää appelsiinipalat riisin joukkoon.
Yhdistä liivateliemi riisipuuroon hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma
vaahdoksi ja sekoita myös riisipuuroon. Annostele
jälkiruokamaljoihin ja laita hyytymään jääkaappiin tunniksi.
Koristele muutamalla appelsiiniviipaleella ja mantelilastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti