torstai 25. helmikuuta 2016

Maistuva mustikkapiirakka



Tämä mustikkapiirakka on erittäin mehevä ja maukas. Saat myös mustikkapiirakan pohjaan hyvää lisämakua kun korvaat osan vehnäjauhoista talkkunajauhoilla. Itse käytin Kainuun talkkunajauhoja, jotka on valmistettu kotimaisesta ohrasta keittämällä ja paahtamalla.

MUSTIKKAPIIRAKKA
Taikinapohja:
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl talkkunajauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
150 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
1 kananmuna
Täyte:
5 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

Sekoita vehnäjauhot, talkkunajauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma kulhossa sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa jäähtynyt sulatettu rasva, jogurtti, vanilja ja kananmuna. Yhdistä pohjan ainekset keskenään. Taikina jää vähän löysäksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen (voit käyttää myös irtopohjavuokaa). Kumoa mustikat taikinapohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset yhteen ja kaada mustikoiden päälle. Paista mustikkapiirakkaa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Jäähdytä piirakka hyvin ennen leikkaamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti